Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638
Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638

Concurs cu repetiție la Spitalul de Psihiatrie Dumbrăveni

Concursul pentru două posturi de infirmieră debutantă la Spitalul de Psihiatrie Dumbrăveni a fost suspendat, ieri, pentru o perioadă de 72 de ore. Decizia a fost luată de managerul Spitalului, Răzvan Ionuț Costin, care a anunțat că va verifica sesizarea făcută de comisia de soluționare a contestațiilor, cea care propune reluarea interviului pentru toți candidații admiși la proba scrisă deoarece baremul era greșit. „Baremul de corectare este întocmit eronat, nu respectă prevederile legale în vigoare aplicabile situațiilor de urgență, contravine atribuțiilor din fișa postului publicată la concurs. Comisia de soluționare a contestațiilor a sesizat în scris managerul spitalului, conform art. 37, alin (1) cu privire la întocmirea unui barem eronat, respectiv nereguli în desfășurarea concursului și a propus reluarea probei de interviu pentru toți candidații declarați admiși la proba scrisă deoarece rezultatele la interviu afectează punctajul tuturor candidaților”, arată comisia de soluționare a contestațiilor.

Reluarea probei de interviu confirmă suspiciunile candidaților care au trecut de toate probele la acest concurs, aflat la a doua ediție din cauza contestațiilor.

Prima oară, concursul a fost organizat la finele anului trecut dar, din cauza unei contestații, a fost reluat în luna ianuarie. Unul dintre candidații care au participat la concurs ne-a spus că motivul contestației a fost ilar. Practic, un candidat care nu a reușit să intre la concurs pentru că nu avea buletinul, a depus contestație precum că nu ar fi fost respectate regulile la afișarea termenelor de depunere a contestațiilor. A doua oară, în luna ianurie, concursul a fost organizat diferit decât în decembrie. Astfel, inițial proba scrisă era urmată de proba practică și interviu. Însă, la concursul din ianuarie, au rămas doar proba scrisă și interviul. Motivarea a fost că era o procedură prea complicată și nu era obligatorie.

În final, pe 30 ianuarie au fost afișate rezultatele finale, cu doi candidați admiși pe posturi, la diferență de câteva puncte de contracandidați. Pentru Secția de Psihiatrie Cronici a fost declarată admisă Andreea Grigorică cu 88,25 puncte, urmată de Tudorița Lăzăroiu, cu 82,25 puncte. La Staționarul de zi psihiatrie a fost declarată admisă Maria Ariton cu 81 puncte, urmată de Adina Liliana Țigănuș cu 79,75 puncte. Procedura de derulare a interviului a fost neobișnuită pentru că acesta nu a constat în întrebări adresate candidaților. Una dintre participante ne-a explicat că după ce au primit întrebările, răspunsurile au fost scrise pe foi de hârtie și citite membrilor comisiei, în prezența celorlalți candidați. Iar după depunerea contestațiilor au apărut și suspiciunile asupra corectitudinii concursului. Fiind a doua oară când concursul este contestat de aceeași persoană, candidații se tem să nu fie alte interese iar deficiențele să fie lăsate intenționat pentru a putea fi anulată procedura. „Ne este frică că ne vor depuncta pe noi și vor fi avantajați contracandidații. Nu înțelegem cum s-a ajuns aici pentru că baremul a fost întocmit de comisie”, ne-a spus Maria Ariton.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?