Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Baschet, Liga Națională – Adversar de top pentru focșăneni!

  • CSM Focșani 2007 – BCMU FC Argeș Pitești astăzi, 5 februarie 2020, de la ora 17:00, în Sala Polivalentă

În Sala Polivalentă va veni astăzi, pentru meciul din etapa a treia a Grupei Galbene a Ligii Naționale, cu CSM 2007, formația piteșteană BCMU FC Argeș. Cele două grupări s-au mai întâlnit, în Cupa României, în toamna trecută. Atunci, în Sala Polivalentă au câștigat, în urma unei dispute de mare spectacol, baschetbaliștii pregătiți de profesorii Petruț Mihai și Flori Munteanu. În returul de la Pitești, Argeșul și-a luat revanșa cu un scor care i-a permis să meargă mai departe în Cupă. Victoria de acasă le-a arătat focșănenilor că au valoare, că atunci când calităților tehnice, tactice le adaugă determinarea de a fi mai buni, apar și rezultate ce pot părea surprinzătoare. Dar care sunt în acord cu ceea ce ei fac pe teren într-un moment lung cât un meci în care prin joc, își bucură susținătorii și își onorează statutul de jucători profesioniști.

Piteștenii au, cu siguranță, un lot mai valoros și vor dori să câștige la Focșani pentru a-și asigura puncte care să-i ajute să revină între primele opt echipe ale baschetului românesc. În primele două runde ale Grupei Galbene, au bătut la Galați și acasă, pe CSO Voluntari, iar un meci câștigat în Sala Polivalentă le-ar cam asigura ceea ce-și doresc. CSM 2007 va încerca să repete performanța din Cupă, dar acum vor avea în față echipă mult mai motivată, oricum, avizată asupra a ceea ce i se poate întâmpla dacă nu vor fi foarte concentrați în joc. Chiar dacă nu vor câștiga, pentru focșăneni este foarte important că evoluează în compania unei grupări care îi motivează să arate cea ce pot ca baschetbaliști fără a avea presiunea rezultatului!

O comparație a realizărilor liderilor celor două echipe în actualul campionat le este favorabilă gazdelor: la puncte, Donovan Smith – 19.7 versus Devin Darel Searcy, cu 15.4, la recuperări, Devin Darel Searcy, la puncte, cu 15.4, versus Devin Darel Searcy, cu 7.7, la pase decisive, Cătălin Petrișor, cu 6.5, versus Goran Gajovic, cu 3.3. Cifrele arată un plus evident pentru gazde dar trebuie spus că în cazul focșănenilor au fost obținute într-o grupă inferioară ca valoare celei în care au jucat piteștenii. Cu siguranță, însă, astăzi, în Sala Polivalentă, cei patru jucători, împreună cu colegii lor vor arăta spectatorilor focșăneni frumusețea specială a baschetului!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?