Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Inaugurare și bal la Căminul Cultural din Dumitrești

Căminul Cultural „Alexandru Dobrescu“ din Dumitrești, construit în anul 1980, și-a schimbat total înfățișarea și a devenit una din cele mai frumoase și reprezentative clădiri din comună. Conform informațiilor primite de la primarul comunei, Petrică Dogaru, investiția pentru reabilitarea Căminului Cultural a fost realizată prin Compania Națională de Investiții. Suma investiției este de 1,3 milioane lei fără TVA, iar lucrările cele mai importante sunt: refacerea structurii acoperișului în întregime; placare exterioară cu material special tratat pentru a fi rezistent la intemperii și soare; refacerea integrală a instalației electrice; instalație apă curentă și canalizare; asigurarea încălzirii cu centrală termică și instalație termică; asigurarea termoizolației – placare cu un strat de 20 cm; refacerea integrală a tuturor spațiilor; amenajări interioare la cea mai înaltă calitate, pardoselile placate cu gresie respectiv parchet; 6 grupuri sanitare, inclusiv pentru persoanele cu dizabilități; aer condiționat; instalație de sunet; mobilier –scaune și asigurarea condițiilor pentru proiectarea de filme.

Joi, 23 ianuarie, va avea loc inaugurarea Căminului Cultural, începând cu ora 13:00, atunci când va fi oficiată de preoții din comună, slujba de sfințire, urmată de un spectacol oferit de Ansamblul Folcloric „Sânzienele“ din Dumitrești și de solistul vocal Stănilă Stelică Petrișor. Atât edilul comunei, Petrică Dogaru, cât și viceprimarul Marius Bodoc, vor fi gazde pentru cei 150 de invitați prezenți la inaugurare, conducându-i în toate spațiile căminului, unde pot vedea în detaliu toate modernizările făcute. La demisol este amenajată o sală multifuncțională, la parter o sală de spectacol cu 125 de locuri și săli pentru echiparea artiștilor, iar la etaj, o sală de proiectare filme, bibliotecă și alte utilități. „Comuna Dumitrești avea nevoie acută de reabilitarea Căminului Cultural care nu mai putea fi folosit și oferă posibilități multiple tinerelor talente din Dumitrești. Am în vedere în mod special Ansamblul Folcloric „Sânzienele“, precum și mai mulți soliști vocali care până acum evoluau pe alte scene, în alte localități. Acest lăcaș de cultură ne va oferi posibilitatea să creăm numeroase evenimente la care să participe atât intelectualitatea din comună cât și ceilalți cetățeni. Pentru comuna Dumitrești, Căminul Cultural este una din cele mai reprezentative clădiri. Îmi propun ca în luna august să organizăm o întâlnire cu fiii satului. Odată cu noul an, doresc cetățenilor un an mai bun și să aibă încredere în viitor“, a declarat primarul comunei, Petrică Dogaru.

Vineri seara, începând cu orele 19:00, primăria comunei Dumitrești va organiza un bal pentru a marca cei 161 de ani de la Unirea Principatelor Române cât și a inaugura Căminul Cultural „Alexandru Dobrescu“. Formația Iulian de la Vrancea va întreține atmosfera și va asigura voia bună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?