Ediția: Marți 4 iunie 2024. Nr. 6641
Ediția: Marți 4 iunie 2024. Nr. 6641

Nu se mai satură! PNL a băgat membrii de partid în locul specialiștilor DSP, în Consiliul de Administrație al Spitalului Județean

Ministrul liberal al Sănătății a numit, ieri, trei liberali vrânceni în Consiliul de Administrație (CA) al Spitalului Județean „Sf. Pantelimon” Focșani, unde îi înlocuiesc pe specialiștii Direcției de Sănătate Publică (DSP). Pe lista liberalilor cocoțați în CA-ul de la Spitalul Județean se află Dragoș Cătălin Cozma, medic stomatolog, vicepreședinte PNL Focșani și unul dintre candidații din competiția internă a PNL pentru Primăria Focșani, Alexandru Ciprian Epure – consilier județean PNL, Ana Maria Dimitriu– consilier local PNL. Liberalii îi înlocuiesc pe specialiștii DSP care au competențe și cunosc modul de funcționare al sistemului medical, al regulamentelor Spitalului.

Cei trei membri DSP înlocuiți sunt Cătălin Graur – director DSP, Iuliana Mircea-directorul economic DSP și Carmen Gheorghiu – șef personal DSP. Cele trei numiri sunt făcute prin ordin al ministrului Sănătății, care ar trebui să știe că în astfel de funcții trebuie numiți specialiști care cunosc problemele, modul de funcționare al sistemului medical românesc. Ori, în acest caz, numirile se referă la trei activiști de partid recunoscuți prin acțiunile politice și nu prin specializarea în funcționarea instituțiilor medicale, cum este cazul Spitalului Județean din Focșani.

Ana Maria Dimitriu a devenit cunoscută la nivel național prin contribuția imensă, 1,4 milioane lei, făcută la campania PNL pentru alegerile europarlamentare de anul trecut. Banii au figurat ca împrumutați de la deputatul „grindă” Ion Ștefan, cel care și-a recuperat investiția după ce Autoritatea Electorală a avizat rambursarea sumelor cheltuite de liberali.

Primul pas spre penelizarea instituțiilor publice a fost făcut, în 15 noiembrie 2019, prin demiterea prin ordin de ministru a inspectorului școlar general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Vrancea, Aurel Șelaru și înlocuirea cu Gabriela Daniela Marchitan, membru al Biroului Politic Local al PNL Focșani și fost candidat pentru funcția de consilier local al municipiului Focșani din partea liberalilor. Ulterior au fost înlocuiți cu membri PNL sau persoane apropiate de partid, profesorul de istorie Adrian Atarcicov, directorul Casei Corpului Didactic (CCD) Vrancea, 9 inspectori şcolari, șeful Gărzii Forestiere Focșani, șeful Biroului Vamal Focșani. Au mai fost numiți, interimari, noi directori liberali la SGA Vrancea, ANIF, DSVSA.

În paralel, liberalii vrânceni au fost angajați pe funcții din aparatul central de la București. Ultima numire a fost cea a consilierului județean PNL Norocel-Pompiliu Stroe în funcția de secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne. Liberalul focșănean îl înlocuiește pe Adrian Petcu, cel care răspundea de relația cu prefecturile din județe. Startul numirilor la București a fost dat de Ion Ștefan, cunoscut publicului larg ca ministrul „Grindă“, care l-a angajat pe liberalul Liviu Bostan în corpul de Control al ministrului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației Publice. De altfel, Liviu Bostan este cunoscut ca fiind un apropiat, omul de casă al ministrului Grindă. Aceasta poate fi singura explicație a angajării acestuia în Corpul de Control al ministerului mai sus menționat, deoarece din CV-ul lui Liviu Bostan rezultă că a absolvit Facultatea de Matematică a Universității București și a lucrat în… asigurări. Ulterior, Bostan a fost numit și în Consiliul de Administrație la ANCPI.

Reamintim că ministrul „Grindă“ și-a susținut și finul, pe numele lui Florin Jan Vasilache, în funcția de consilier al ministrului Agriculturii. Surse liberale spun că Vasilache ar fi fost adus și în partid de „Grindă“ chiar înainte de alegeri, dar nu înainte ca acesta să fi fost angajat la Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Vrancea. Prin forțe proprii și competență, desigur! (sic!)

Tot pentru „merite deosebite“, consilierul județean PNL Ovidiu Burdușa a fost numit secretar de stat la Departamentul Românilor de Pretutindeni din cadrul Guvernului României. Ovidiu Burdușa locuiește în Italia, este consilier județean din partea PNL, iar ceea ce l-a recomandat pentru această funcție este tot apartenența politică.

Un alt consilier județean PNL, Adrian Crețu, a fost promovat purtător de cuvânt la Instituția Prefectului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?