Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

GALERIE FOTO: Eminescu, poetul nostru național, simbol al Culturii la Liceul de Artă

Marele nostru cărturar Simion Mehedinți afirma că ”Pământul unei țări și amintirea celor ce s-au coborât în țărâna mormintelor cârmuiesc traiul fiecărui neam, după cum albia unui râu îndreptează necurmat curgerea apelor lui.” De aceea, 15 Ianuarie este un reper al neamului românesc, e ziua nașterii lui Mihai Eminescu, simbolul culturii noastre; e ziua în care s-a născut creatorul Luceafărului care ne luminează și astăzi calea către adevărata poezie, către esențele spiritului. Datoria noastră, a slujitorilor școlii, este de a sădi în sufletele învățăceilor dragostea pentru frumos și pentru adevăr, de a-i învăța să-și prețuiască valorile naționale.

Elevii Liceului de Artă ”Gh. Tattarescu” din Focșani, coordonați de domnii profesori Aurica Nedelcu, Tamara Popoescu, Simona Safta, Iuliana Dima și Teo Marin au susținut un moment artistic emoționant în memoria celui care ne-a înscris în circuitul valorilor universale. Asfel, aceștia au interpretat piese muzicale pe versuri ale marelui poet și au recitat Luceafărul, momentul încheindu-se cu un concurs de cultură generală despre viața și opera lui Eminescu.

Spiritul și amintirea marelui poet Mihai Eminescu rămân vii peste veacuri, ceea ce i-a făcut și pe elevii de la clasa pregătitoare a Liceului de Artă să desfășoare activități tematice sub atenta îndrumare a dnei prof. înv. primar Năstase Valentina, a dnei Iordache Loredana, bibliotecar școlar și reprezentanți ai Bibliotecii Județeane “Duiliu Zamfirescu”. Printre versuri recitate, semne de carte colorate în culorile tricolorului, “Curioșii creativi” ai Liceului de Artă “Gheorghe Tattarescu” Focșani, l-au redescoperit pe Mihai Eminescu răsfoind cărțile prezentate de dna bibliotecar Olaru Cristina făcându-i mai interesați de farmecul poeziei. Dăruirea cu care elevii noștri s-au implicat în acest eveniment demonstrează că Arta nu va pieri niciodată!

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?