Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Baschet, Liga Națională – Primul meci oficial al anului, în Polivalentă!

* Sâmbătă, 4 ianuarie, de la ora 17:00, în Sala Polivalentă, CSM Focșani 2007 – CSO Voluntari

Primul meci ofical al unei echipe sportive vrîncene din 2019 va fi al baschetbaliștilor din Liga Națională ai CSM Focșani 2007. Sâmbătă, 4 ianuarie, de la ora 17:00, vor juca în Sala Polivalentă în compania liderei clasamentului grupei B, CSO Voluntari. Oaspeții au un singur meci pierdut, în fața CSM Galați, în deplasare. Din perspectiva clasamentului, pare un meci cu oaspeții cert favoriți. Datele comparative ale celor marcatorilor de vârf ale celor două formații, ale recuperatorilor și autorilor de pase decisive arată, însă că mai buni la aceste capitole sunt focșănanii: la marcatori, Smith are 19.2 puncte în medie de joc, față de cele 19.5 ale lui Martinici de la Voluntari, Smith are 19.0 recuperări față de cele 7.0 ale lui Borovnjak de la oaspeți, iar Petrișor îl depășește cu 6.4-4.9 pase decisive pe Martinic. Dacă așa stau lucrurile înseamnă că soarta meciului va fi decisă de prestația vârfurilor celor două combatante, dar mai cu seamă de evoluția celorlalți colegi care vor da, totuși, grosul punctelor, al recuperărilor și al paselor decisive ce pot aduce puncte.

CSO Voluntari are asigurată promovarea grupa albastră pentru faza a doua a campionatului în care echipele vor intra, toate, cu zero puncte, indiferent câte au făcut în prima fază. Pentru oaspeți o victorie la Focșani ar conta mai mult pentru palmares, în timp ce gazdele au nevoie de victorie pentru a intra în grupa Albastră. Sistemul de disputare a Ligii Naționale este, însă, complicat iar cele două echipe, chiar dacă nu vor merge împreună în grupa albastră, s-ar putea întâlni din nou în play-off-ul pentru locurile 9-16!

Până la finalul primei faze a campionatului, CSM Focșani 2007 va mai juca în deplasare, cu CSM Galați, la 11 ianuarie și cu CSM VSKC Miercurea Ciuc, în Sala Polivalentă, la 18 ianuarie.

Partida de sâmbătă, 4 ianuarie va fi arbitrată de Costin Bogdănescu, Matei Bănică, Alexandru Ivan iar comisar va fi Marius Marinescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?