Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

GALERIE FOTO: Scandalul de la Clubul Pensionarilor din Focșani s-a mutat în ședința Consiliului Local

Scandalul de la Clubul Pensionarilor din Focșani s-a mutat în ședința de miercuri a Consiliului Local după ce municipalitatea a luat decizia de a bloca alocarea spațiului din punctul termic către această asociație. Cele două tabere au fost prezente la ultima ședință a Consiliului Locali și puțin a lipsit ca discuțiile dintre pensionari să degenereze. Reprezentanții Primăriei au justificat propunerea de abrogare a hotărârii prin care spațiul era dat Clubului Pensionarilor prin disputele care vizează funcțiile de conducere din cadrul acestei asociații, a proceselor existente pe rolul instanțelor vrâncene. Astfel, deși inițial spațiul din punctul termic era acordat Clubului Pensionarilor, practic nu a putut fi semnat protocolul de predare primire pentru că nu exista nicio persoană care să reprezinte această asociație, conform prevederilor legale.

Prezent la ședință, omul de afaceri Nicu Mazere, cel care a fost președintele clubului la înființare, a încercat să îi convingă pe reprezentanții municipalității că el are această calitate și în prezent. În acest sens a prezentat hotărârea judecătorească de la înființarea asociației, cu statutul acesteia, așa cum a fost conceput în 2008. Pentru Mazere acestea sunt ca și certificatul de naștere, și nu mai este nevoie de alte documente. Doar că, așa cum i-a citit primarul Cristi Misăilă, chiar documentul prezentat de el menționează că durata mandatului președintelui este de 5 ani, context în care edilul i-a cerut să prezinte un alt document, mai recent, care să îi ateste funcția de conducere în cadrul Clubului Pensionarilor; act pe care Mazere nu a reușit să îl prezinte.

Primarul Misăilă a subliniat că, din iunie 2019, spațiul este sigilat pentru că nu s-a reușit semnarea protocolului de predare primire cu acest ONG. Chiar și așa, sigiliile au fost rupte, fiind sesizate organele de cercetare penală asupra acestui fapt.

Pe de altă parte, contestatarii lui Mazere spun că acesta nu a vrut să le dea documentele și că toată lumea știe că spațiul acordat Clubului Pensionarilor era al omului de afaceri. Aceștia au precizat că nu există un certificat de grefă care să ateste că Nicu Mazere este președinte al asociației respective. A fost momentul în care cei aproape 20 de membri ai Clubului care îl susțin pe Mazere au început să le ceară socoteală foștilor colegi, să îi întrebe ce vechime au în asociație.

Doar intervenția primarului Cristi Misăilă a calmat spiritele. Edilul a arătat că renunță la abrogarea hotărârii referitoare la spațiu dar le-a cerut celor două tabere să se împace și să vină cu o persoană care să semneze protocolul pentru predarea spațiului. Este o decizie care a rezolvat pentru moment acest conflict însă este greu de crezut că va exista o armonie între cele două tabere de pensionari.

Reamintim că scandalul de la Clubul Pensionarilor a debutat în luna mai, când a fost solicitată intervenția poliției și jandarmeriei. Totul a pornit de la adunările generale organizate în cadrul Clubului unde a fost aleasă o nouă conducere, cu Nicolae Aftim președinte executiv. Rezultatele au fost contestate de Nicu Mazere, care a văzut cum își pierde influența. Monitorul de Vrancea relata în luna mai că, după Adunarea Generală au rezultat două procese verbale, pe de o parte unul în care se constată că Nicolae Aftim este președintele executiv, asumat de 40 de pensionari și altul, al taberei lui Mazere, prin care acesta rămâne președintele Clubului, singurul care are drept de reprezentare în relația cu oficialitățile, iar cine vrea să fie președinte executiv trebuie să fie membru cu o vechime de cinci ani în organizație. Au urmat procese în instanță, unde cele două tabere se judecă pentru stabilirea conducerii executive a Asociației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?