Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

GALERIE FOTO: Spitalul Județean Focșani, la târgul de joburi pentru medici din București

Se caută medici în Vrancea! Weekend-ul trecut, reperzentanții Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon‟ Focșani au participat la un târg de joburi pentru medici organizat la București. Prin intermediul acestui târg, manageriatul spitalului și-a propus să facă cunoscute condițiile de lucru oferite în cadrul unor specialități deficitare precum: cardiologia, medicina internă, medicina de urgență, radiologia și imagistica medicală, hematologia, nefrologia, chirurgia vasculară, neurochirurgia și neurologia pediatrică.

A fost pentru prima dată când Spitalul Județean Focșani s-a înscris cu stand propriu în vederea recrutării de medici, și s-a dovedit a fi de bun augur. „Au fost mulți interesați la târgul de joburi pentru medici organziat la București și urmează să ne viziteze, aici, la Focșani, ca să hotărâm împreună‟, a transmis Alina Cosma, purtător de cuvânt în cadrul Spitalului Județean Focșani.

Săptămâna viitoare, târgul cu oferte de muncă în cadrul spitalului, pe specialitățile prezentate mai sus, se va desfășura la Iași. În ultimii ani, Spitalul Județean „Sfântul Pantelimon‟ a fost dotat cu aparatură de ultimă generație astfel încât să vină atât în ajutorul pacienților, cât și al cadrelor medicale. Printre secțiie cu dotări de ultimă generație, sunt incluse chirurgia vasculară, neurochirurgia și neurologia pediatrică. În cadrul secției de Medicină Internă lucrează doar doi medici, pentru 48 de pacienți, această secție dispune de aparatură modernă: ecografe Doppler, EKG, electrocardiografe portabile, injectomate, monitoare terapie intensivă, turn videoscopie digitată superioară și inferioară. La Unitatea de primire urgențe lucrează doar 6 medici. Și această secția este dotată cu aparatură de ultimă generație însemnând: aparat ROTNGEN Diagnostic multicompact, aparat de radiologie digitală, defibrilatoare cu monitor, defibrilatoare externe, monitoare complexe, EKG, ecografe Doppler, paturi radiotransmisie hidraulice, injectomate și multe altele. În paralele cu aceste dotări se desfășoară și ample lucrările de reabilitare și modernizare a secțiilor susținute atât cu fonduri proprii spitalului, cât și cu fonduri europene accesate de Consiliul Județean Vrancea.

Ca urmare a demersurilor președintelui Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, din 2016 până în prezent, Spitalul Județean de Urgență ”Sfântul Pantelimon” a fost dotat cu aparatură de circa 80 milioane lei. Au fost achiziționate 1 RMN și 2 computere tomograf, iar toate cele 10 săli de operație sunt reabilitate și dotate la standarde europene. Secția de Terapie Intensivă, Compartimentul de Terapie Coronarieni, Secția de Cardiologie, Secția Interne, Secțiile de Chirurgie Generală și Plastică, Secția de Neurologie sunt exemple de secții care au fost reabilitate, modernizate și dotate integral. Secția de Pediatrie și compartimentul de Chirurgie pediatrică au fost renovate în totalitate. De asemenea, Consiliul Județean modernizează clădirea Secției de Pneumoftiziologie din cadrul Spitalului Județean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?