Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

VIDEO: Colțul Mihaelei. Cum să crești doi pui căzuți din cuib

Uneori mă întreb dacă nu cumva m-am mutat la grădina zoologică…

Peste ăştia mici era să calc ieri, ambii fiind mai prichindei decât o nucă.

Pe bordura de ciment, printre frunzele arămii care cad zilele astea foarte mult de la caniculă şi vânt uscat, cum i-am descoperit, nu le-am dat mogâldețelor nicio şansă. Ştiam ce înseamnă pui căzuți din cuib… am întrebat în stânga şi-n dreapta, nimeni nu-ți răspunde la mesaje private dacă nu te cunoaşte. Plus că unul dintre ei sângera pe lângă guriță..

Pe forum cică să-i hidratez, dar să nu le dau apă să bea că se îneacă. Cică să le dau viermişori din fructe de sezon. Cine căuta viermişori prin fructe aseară pe-nserat??

Toată noaptea m-am trezit din oră în oră să-i văd dacă mai respiră. Aveam amintiri foarte triste cu porumbeii de la magazin care nu supraviețuiau până a doua zi…. numai eu ştiu ce simțeam când îi găseam dimineața fără viață…

Dar nu, pe la 6 dimineața m-au trezit cu un scandal monstru, gurile cât casa şi agitație din aripi, marea foamete, nu altceva! Am început să caut iar pe internet, am aflat că e voie ou fiert şi carne crudă de pasăre, dar tăiată milimetric. Şi vitamine pe care le voi cumpăra mâine. Şi asta a fost: cu penseta de electronice, bucățele mici şi chiar mai mari pâna la urmă… e bătaie la gurițele lor!!! Atât mai spun: le dau papa odată la două ore, cam aşa.

Într-una din pauze am descoperit că se auzeau foarte insistent sunetele unor păsări exact în nucul sub care i-am găsit pe ăştia micii. Mi-am dat seama imediat că sunt părinții lor, nişte păsări tare frumuşele. A fost cel mai emoționant moment când i-am pus pe pui într-un coş pe acoperiş şi ambii părinți s-au apropiat de ei.

Din păcate sunt prea mici, nu au ştiut să zboare, aşa că nu avem timp de alte trăznăi, suntem hotărâți doar să creştem.

Mihaela Trifan

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?