Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

GALERIE FOTO: Fotbal – Start ratat pentru focșăneni în noua ediție de campionat!

  • Ozana Târgu Neamț – CSM Focșani 2007 1-0 (1-0)

Formații

CSM Focșani 2007: Apenciucesei – Săpunaru, Munteanu (46 Burghiu), Panaite

(65 Paizan) – Lupu, Pencea (70 Predoiu), Adăscăliței, Stoica, Manu (35 Mihai)– Pădineanu – Costin.

Antrenori, Marius Bratu și Mircea Lazăr

Ozana Târgu Neamț: Bîlbă, Balint, Moisi, Rusu, Huțanu, Popa (Aristide), Șerban, Vavrița (Furtuna), Asavoaei, Apostol (Ignea), Zaharia.

Antrenor: Daniel Zavate.

În textul pentru Ultima oră de vineri seara trimis la ziar despre meciul de la Târgu Neamț am comis o eroare pe care o îndrept după ce am revăzut setul de fotografii de la joc: primul șut pe poartă al oaspeților nu a fost în minutul 96, ci cu 70 de minute mai devreme, când Stoica a bătut o lovitură liberă de la 19 metri și mingea s-a dus lângă stâlpul din stânga lui Bîlbă, care a reținut!

Însă asta nu schimbă esența acelei foarte scurte relatări care spunea că echipa Focșaniului a făcut joc slab! De fapt a jucat fără reacție la presingul demolator al gazdelor care au fost aproape tot timpul cu doi-trei jucători la focșăneanul purtător de balon. Iar după, practic, toate recuperările au urmat lansări pentru aripile rapide și tehnice, ori central în zonele libere din spatele liniei de mijloc a CSM 2007. Gazdele nu au mai înscris după golul lui Moisi, din minutul 3 când a reluat imparabil în poarta lui Apenciucesei după o lovitura de colț, dar prin presiunea creată i-au făcut sterili în atac pe focșăneni. Maniera de joc a gazdelor, căreia focșănenii nu i-au găsit antidot – și pentru că au evoluat fără vlagă, fără determinare – i-a făcut pe aceștia să reușească prima intrare mai consistentă în jumătatea Ozanei abia în minutul 12, când au obținut și o lovitură de colț din care nu au scos nimic! Tot nemțenii au fost mai aproape de gol în minutul 36, când talentatul Apenciusesei, vineri, cel mai bun fotbalist al Focșaniului alături de Pădineanu, a urmărit calm o acțiune periculoasă a adversarilor încheiată cu șut la colțul scurt și a respins mingea în corner, așa cum avea să o mai facă de câteva ori, la acțiuni similare, de pe ambele extreme!

Era de așteptat ca de la pauză oaspeții să forțeze egalarea, însă tot Ozana a condus jocul până prin minutul 75! Între timp, Apenciucesei a apărat, în minutul 70 un șut periculos pe jos, de pe dreapta atacului gazdelor. Intrarea lui Predoiu alături de Costin în avanposturi a dat mai multă consistență ataculurilor focșănenilor și au apărut câteva cornere la poarta lui Bîlbă, ca și trei lovituri libere, la una dintre ele mingea șutată de Mihai trecând foarte aproape de rădăcina barei din dreapta portarului Ozanei. Pentru că au fost întreruperi generate de accidentări ori prea grosolane trageri de timp ale fotbaliștilor gazde, arbitrul de centru a prelungit meciul cu șase minute. A fost timpul în care focșănenii s-au instalat în careul nemțenilor, iar la ultima lovitură de colț mingea a fost respinsă până la Burghiu care a șutat sănătos de la 16 metri, însă Bâlbă a întins o mână miraculoasă, a respins peste tranversală și a conservat victoria echipe sale.

Dacă formația din Târgu Neamț nu ar fi făcut antijoc în multe momente ale meciului – scopul scuză mijloacele prin care a fost atins – aș fi titrat articolul ”Ozana cea frumos curgătoare!” Pentru dorința de victorie, hărnicie și încrederea în ceea ce pot a fotbaliștilor de la Târgu Neamț!

Bun arbitrajul brigăzii alcătuită din ieșenii Lucian Diaconu, la centru asistat de Ionuț Melinte și Adrian Condurache.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?