Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

Femeie în comă după ce a băut clor; un tânăr de 17 ani, diagnosticat cu tulburare de comportament și plăgi tăiate la o mână

La sfârșitul săptămânii trecute, au ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean mai multe persoane care au avut nevoie de ajutor de specialitate, după ce au avut de suferit în urma diferitelor accidente în care au fost implicate ori după ce au fost agresate.

Astfel, sâmbătă, la ora 10:45, a ajuns la spital un tânăr în vârstă de 25 de ani, din Galați, care se urcase la volan deși în prealabil a consumat substanțe interzise. Nevoie de ajutor medical a avut și un copil în vârstă de cinci ani, care a ajuns la spital la ora 17:23, după ce i-a curs sânge din nas, însă sângerarea s-a oprit spontan. A fost diagnosticat cu „epistaxis anterior oprit spontan”, dar însoțitorii au refuzat internarea.

În după amiaza zilei de sâmbătă, o tânără de 21 de ani, din Țifești, a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe, la ora 18:10, după ce a suferit un accident rutier și s-a lovit la coloană și în partea inferioară a abdomenului. Deși a fost diagnosticată cu traumatism de coloană lombo-sacrată și pelvis, tânăra a refuzat internarea. Din aceeași cauză a ajuns la spital și o fetiță în vârstă de 10 ani ,din Garoafa, la ora 18:14. Pacienta era lovită la nivelul frunții, coloanei și abdomenului și a fost diagnosticată cu politraumatism, traumatism cranio facial cu plagă delabrantă frontală stânga cu lipsă de substanță, traumatism la coloana cervico – toraco – abdominală și pelvis. Copila a fost internată la Secția de chirurgie infantilă.

Nevoie de ajutor medical a avut și un băiețel de 2 ani, din Reghiu, opărit pe spate. Acesta a ajuns la UPU la ora 19:18, unde a fost diagnosticat de medici cu arsură prin lichid fierbinte de gradul II – III – IV la nivelul toracelui posterior, fese și coapsă posterior. Copilul a fost internat în Secția de chirurgie infantilă, la terapie intensivă. În aceeași seară, la ora 21:57, o femeie în vârstă de 53 de ani, din Câmpuri, avut nevoie de îngrijiri medicale după ce a căzut din căruță. În urma acestui eveniment, femeia a suferit lovituri la cap, dar și la nivelul gâtului, la piept, abdomen și la piciorul drept. Cadrele medicale de specialitate au diagnosticat pacienta cu traumatism cranio-cerebral închis, traumatism de coloană cervicală, traumatism toraco-abdominal-pelvin, membru pelvin drept și a fost internată la Secția de ortopedie.

De asemenea, a avut nevoie de îngrijiri medicale și o femeie în vârstă de 30 de ani, din Tâmboiești, după ce a fost victima unei agresiuni. Aceasta a ajuns la spital la ora 22:20 cu hemoragie, lovituri la nivelul capului și la piept, fiind diagnosticată cu metroragie afirmată după agresiune abdomino-pelvină, traumatism cranio-cerebral închis și contuzie toracică. Din aceeași cauză a avut de suferit și o femeie în vârstă de 59 de ani, din Milcovul. Femeia a ajuns la UPU la ora 23:10 cu lovituri la nivelul capului, rană la sprânceana dreaptă și vânătăi la ochiul drept. Pacienta a fost diagnosticată cu traumatism cranio-cerebral cu plagă contuză sprâncenară dreaptă și hematom periorbitar la ochiul drept. În acest caz s-a eliberat bilet de trimitere la Oftalmologie. Un bărbat de 38 de ani, din Mărășești, a fost diagnosticat, la ora 23:45, cu uz nociv de alcool și substanțe psihoactive și a primit bilet de trimitere la Psihiatrie, conform buletinului de presă al unității medicale.

În dimineața zilei de duminică, la ora 02:05, a ajuns la urgențe și un bărbat, în vârstă de 34 de ani, în urma unui accident rutier, în care a suferit lovituri la cap și la nivelul pieptului și abdomenului, bazin, dar și la piciorul stâng. Pacientul a fost diagniosticat cu policontuzii, traumatism cranio-cerebral închis, traumatism toraco-abdominal, traumatism de bazin și membru pelvin stâng, însă nu a rămas internat.

La ora 04:13 a decedat un focșănean în vârstă de 75 de ani la UPU, bărbatul fiind diagnosticat cu stop cardio-respirator ireversibil și cardiomiopatie dilatativă.

Victimă a unei agresiuni, un bărbat în vârstă de 51 de ani, din Boghești, a avut nevoie de îngrijiri medicale la ora 04:25 după ce a suferit un traumatism cranio-facial. Acesta a fost internat de Secția de oftalmologie. La ora 11:46 a ajuns la spital, în comă, o femeie în vârstă de 67 de ani, din Mărășești, după ce a băut clor. Aceasta a fost diagnosticată cu comă Glasgow 15 puncte, afazie, hemoragie cerebrală în observație etiologică – ingestie clor. Pacienta a fost trimisă la un spital din București.

Cadrele medicale de specialitate au acordat ajutor duminică, în jurul orei 13:00, și unui focșănean de 24 de ani, care a ajuns la spital cu o întârziere de 24 de ore de la un accident rutier în care fusese implicat. Acesta a fost diagnosticat cu politraumatisme, însă a refuzat internarea. Un bărbat în vârstă de 40 de ani, din Gugești, a ajuns pe mâna medicilor cu lovituri la cap, vânătăi prezente în zona pieptului și abdomenului, la mâna și coasta stângă, dar și o afecțiune la inimă după ce a suferit o agresiune cu 3 zile înaite de data prezentării la Unitatea de Primiri Urgențe. La ora 14:05, acesta a fost diagnosticat cu politraumatisme, traumatism cranio -cerebral acut închis, contuzie toraco – abdominală, contuzie la antebrațul stâng, coapsă stângă. Și în acest caz pacientul a refuzat internarea.

A refuzat internarea și un bărbat din Adjud, în vârstă de 75 de ani, care a fost victima unui accident rutier și a ajuns la spital la ora 16:44, unde a fost diagnosticat cu policontuzii, dar și o femeie de acceași vârstă, tot din Adjud, victimă, de asemenea, a unui accident rutier. Pacienta a fost diagnosticată cu traumatism toracic.

În seara zilei de duminică, la ora 20:45, unui bărbat în vârstă de 40 de ani, din Brașov, i s-au acordat îngrijiri medicale după ce a căzut de pe motoscuter. Deși a fost diagnosticat cu traumatism la umărul stâng, bărbatul nu a rămas internat. Un bărbat de 31 ani, din Țifești, a fost victima unei agresiuni și a ajuns pentru îngrijiri medicale la spital, la ora 22:45, având o rană la nivelul capului. A fost diagnosticat cu plagă contuză parietală stânga, dar nici acesta nu a rămas internat. La ora 23:55, un tânăr din Focșani a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe, unde a fost diagnosticat cu agitație psihomotorie și plagă contuză retroauriculară stângă. Pacientul nu a rămas internat.

Cu lovituri în piept a ajuns la spital un bărbat în vârstă de 71 de ani, din Vânători, după ce a fost victima unei agresiuni. Pacientul a fost diagnosticat luni, la ora 00:10, cu traumatism toracic și a fost internat la Secția de chirurgie a Spitalului Județean. Un adolescent în vârstă de 17 ani s-a prezentat la urgențe cu tăieturi la mâna stângă, în aceeași noapte. Tânărul, din Focșani, a fost diagnosticat la ora 00:25, conform buletinului de presă al unității medicale, cu agitație psihomotorie, tulburare de comportament și plăgi tăiate la mâna stângă, însă nu a rămas internat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?