Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Bărbatul de 66 de ani care a întreţinut RELAŢII SEXUALE cu o minoră, pus sub control judiciar

Bărbatul de 66 de ani, acuzat că a întreţinut relaţii sexuale cu o fată de 14 ani, a fost reţinut miercuri seara de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focşani, iar ieri a fost pus sub control judiciar, potrivit unor surse oficiale. Măsura a fost dispusă de instanţă şi nu este definitivă. Aseară, puţin înainte de ora 20.00, ordonanţa de reţinere a expirat, iar bărbatul a părăsit arestul poliţiei.

Reamintim că acesta a ajuns în atenţia anchetatorilor în urma unei sesizări a reprezentanţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vrancea, cu privire la faptul că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu o fată de 14 ani, aflată în grija unui asistent maternal. Urmare a sesizării, bărbatul a fost adus la audieri, iar la finalul acestora a fost dispusă măsura reţinerii sub aspectul săvârşirii infracţiunii de act sexual cu un minor. Din anchetă a rezultat că acesta ar fi întreţinut relaţii sexuale cu fata în perioada iunie – iulie a.c., el fiind vecin cu victima. „Se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de act sexual cu un minor, iar aseară (miercuri-seara- n.r.) a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca astăzi (ieri-n.r.) bărbatul să fie prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă. S-a reținut că acesta a întreținut raporturi sexuale cu o minoră în perioada iunie-iulie a.c”, a declarat, ieri dimineaţă, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani, Ionuț Drîmbă.

Cel care a sesizat cele petrecute între fată şi inculpat a fost chiar asistentul maternal profesionist, angajat al DGASPC, care o are în îngrijire. “În cursul dimineţii zilei de 31.07.2019 am fost informaţi de către un asistent maternal profesionist, salariat al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecţia Copilului Vrancea, că există suspiciunea săvârșirii unui abuz sexual asupra unei minore în vârsta de 14 ani, pe care o are în îngrijire și supraveghere, de către un bărbat în vârstă de aproximativ 66 ani, cu domiciliul în aceeași localitate. Au fost sesizate organele de anchetă, acestea procedând imediat la preluarea cazului şi audierea suspectului. (…) Minora, însoţită de specialiştii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vrancea şi de reprezentanţi ai poliţiei, va fi examinată medico – legal, ulterior urmând a fi audiată de procurorul de caz, în prezența psihologului și a unui avocat. Direcția Generală de Asistență Socială și Protecţia Copilului Vrancea va depune toate diligențele necesare, atât pentru realizarea nevoilor psihoemoționale ale minorei, inclusiv introducerea acesteia într-un program de psihoterapie, cât și măsuri de prevenire și informare a comunităților locale, precum și a asistenților maternali profesioniști și a șefilor de centre rezidențiale, cu privire la identificarea factorilor de risc ce pot aduce atingere integrității și securității minorilor, precum și necesitatea dezvoltării conștiintei publice în intervenția timpurie și sesizarea deîndată a organelor competente în soluționarea unor astfel de situații“, transmiteau, miercuri, reprezentanâii DGASPC Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?