Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639

GALERIE FOTO: Fotbal – Gugeștiul poate fi o variantă pentru o a doua echipă vrânceană în Liga a III-a!

  • Stadionul are scaune noi și instalație de nocturnă care așteaptă racordarea la energia electrică

Gugeștiul a fost unul dintre polii fotbalistici ai Vrancei în anii de dinainte de 1990. Mulți dintre fotbaliștii foarte importanți ai județului au jucat aici, în Divizia C, după care au urcat în diviziile B sau A. Odată cu falimentul Fabricii de Prelucrarea a Lemnului, s-a desființat și echipa de fotbal iar legile de restituire a terenurilor au dus stadionul în proprietate privată. Autoritățile locale au susținut, însă fotbalul și echipa Gugeștiului și-a continuat activitatea în Liga a IV-a, unde se află de ani buni între protagoniste. Între timp Consiliul Local și Primăria au reușit preluarea stadionului și și-au asigurat baza materială a sportului, a fotbalului înainte de toate.

Pentru viitorul sezon competițional, așa cum arată acum lucrurile, la Gugești este avută în vedere o depășire a performanțelor din ultimii ani. Primarul Vasile Vatră, foarte priceput gospodar, mereu prezent la meciurile echipei, nu o spune tranșant, pentru că știe cât de relative pot fi lucrurile și în fotbal, dar lasă să se înțeleagă că Victoria se va bate la promovare. Semnele sunt evidente!

Înainte de toate, a fost făcută o rebrenduire a stadionului! Gazonul, după ce a fost refăcut, arată excelent, are parte de o foarte atentă întreținere, pe treptele de beton ale tribunelor au fost montate scaune noi, a fost amenajat grupul social, a fost înălțată instalația de nocturnă. ”Acum săpăm șanțurile perntru cablurile de curent electric pentru becurile instalației”, mi-a spus sâmbăta trecută fostul important fotbalist al Gugeștiului și Unirii Focșani, Fănel Babalîc, a cărui firmă lucrează la stadion. Urmează să fie făcut și gardul împrejmuitor dispre curțile vecinilor din zona fără tribune și alte lucrări la vestiare.

Apoi, a fost restructurat masiv lotul de jucători! Au venit să joace la Victoria Gugești mai mulți jucători de la ACS Mausoleul Mărășești, campioana ediției 2018-2019 – Grigorică, Mitală, Grama, Galavan, Pădure – primii trei foști jucători și ai CSM Focșani 2007, ca și Dorinel Popa, Chivu, un altul, de la Ciorăști – Milea. Împreună cu câțiva dintre cei mai valoroși jucători din vechea echipă, alcătuiesc un lot care, bine antrenat, poate evolua fără probleme în Liga a III-a. La Victoria Gugești au venit și doi antrenori de perspectivă – Octavian Bucătaru și Mircea Lazăr care pot pune în valoare lotul pe care îl are acum Victoria Gugești. Iar pentru pregătirea echipei a fost alcătuit un program de amicale cu echipe de bună calitate – CSM Focșani 2007, CSM Bacău, CSM Râmnicu Sărat. În partida cu echipa Focșaniului, de sîmbăta trecută, Victoria Gugești a arătat că poate juca de la egal la egal și cu o formație cu – de acum –vechime în Liga a III-a.

Importantă pentru proiectul fotbalistic al Gugeștiului este și constituirea Clubului Sportiv Local Victoria, structură sportivă subordonată Consiliului Local, care îi poate asigura și susținerea financiară. Relevantă este și preocuparea pentru formarea juniorilor ca pepinieră pentru echipă, și pentru acum, dar și pentru o perspectivă mai îndepărtată, juniorii Victoriei Gugești fiind campionii din vară ai juniorilor A1 în Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?