Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Fotbal – Echipele de juniori U 19 și U 17 vor începe campionatul la 20 august!

  • FRF introduce în campionatul juniorilor U 19 o regulă similară întrecerii seniorilor: folosirea pe tot parcursul jocului a doi fotbaliști de vârstă mai mică.

Comitetul de urgență al FR Fotbal a aprobat, în ședința de luni, 15 iulie, regulamentele de organizare și desfășurare a activității fotbalistice la mai multe niveluri între care și cel al juniorilor din competițiile pe care le organizează direct, ca și al celor organizate de asociațiile județene de fotbal. Pentru că echipele vrâncene sunt angrenate în campionatele juniorilor U 19 și U 17 voi face mai departe referire la condițiile impuse pentru acestea.

Prima dintre ele este înscrierea în competiție, cererea în acest sens urmând să fie depusă la Departamentul Competiții, Biroul Copii şi Juniori al FRF până la data de 25 iulie. Apoi, cluburile cu echipe U 19 în campionat sunt obligate să aibă angajați antrenori calificați care să dețină minimum licența A – UEFA, să aibă contracte pentru perioada 1 iulie 2019 – 30 iunie 2020, avizate și înregistrate la FRF. De asemenea, cluburile cu echipe U 19 și U 17 trebuie să dețină în proprietate ori să dețină contract de închiriere pentru anul competițional 2019-2020 cu o bază sportivă la cărei teren să fie omologat de FRF conform ROAF, dovada urmând să fie făcută Federației tot până la 25 iulie, termenul limită, pentru depunerea cererii de înscriere în competiție.

Campionatul Național al juniorilor U 19 va avea trei etape: regulară, zonală și finală.

În etapa regulară, echipele vor fi împărțite în serii de câte maximum 8, jocurile urmând să aibă loc în perioada 10 august 2019 – 3 martie 2020.

În etapa zonală vor participa câștigătoarele seriilor din etapa regulară cărora li se adaugă cele mai bune ocupante ale locului doi – până la completarea numărului de 16 echipe. Echipele vor fi împărțite în grupe de câte patru pe criteriul geografic.

În etapa finală, vor evolua câștigătoarele grupelor din etapa zonală.

Au drept de joc pentru Campionatul U 19 în viitoarea ediție de campionat jucătorii amatori și profesioniști născuți în anul 2001 și mai tineri. În sezonul 2019 – 2020 echipele din campionatul U 19 vor fi obligate să folosească pe toată durata jocurilor cel puțin 2 jucători născuți în anul 2002.

Aceleași trei etape vor fi și pentru Campionatul Național U 17, care va avea loc tot în perioada 20 august 2019-2010.

Spre deosebire de competiția juniorilor U 19, echipele din campionatul juniorilor U 17 sunt obligate să aibă antrenori calificați care să dețină minimum licența B – UEFA și să aibă contracte pentru perioada 1 iulie 2019 – 30 iunie 2020, avizate și înregistrate la FRF.

Echipele de juniori U 19 și U 17 din Vrancea nu vor avea probleme, din ce știu, pentru îndeplinirea condițiilor impuse de Federația Română de fotbal. Și pentru că debutul de campionat este pentru o lună, și-au început antrenamentele pentru a intra pregătite în viitoarea ediție de campionat. Și, poate, să repete performanța din campionatul trecut a juniorilor U 17 ai LPS Focșani pregătiți de profesorul Alin Samoilă-Sava a căror echipă a câștigat în etapa regulară seria din care au făcut parte și au evoluat în Campionatul Elitelor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?