Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

GALERIE FOTO: Fotbal – A fost parcursă doar prima etapă a selecției pentru CSM Focșani 2007!

          Secția de fotbal a CSM Focșani 2007 a făcut o primă selecție de copii și juniori pentru echipele clubului care sunt formate din jucători cu vârste între 10 și 18 ani. Au venit pe Milcovul miercuri, 19 iunie și joi, 20 iunie în prima zi, copii aflați la primele lor experiențe de joc organizat, sub observarea antrenorilor clubului, în timp ce joi aproape toți juniorii prezenți la selecție au fost obișnuiți ai terenurilor de fotbal. Fiecare dintre copiii și juniorii veniți la selecție a avut posibilitatea să arate ce știe, antrenorii le-au observat calitățile și urmează să ajungă și la concluzii.

Însă miercuri și joi a fost doar o primă etapă a unei selecții care va fi pe termen mai lung, așa cum a fost și în vara trecută, cînd au venit la trialurile de la Focșani și Golești sau au fost selectați de antrenori în deplasările din județ – mulți copii și juniori din care au fost alcătuite două echipe, de juniori U 17 și juniori U 19 ale clubului. Unii dintre ei au renunțat, alții nu au fost la nivelul presupus de campionatele naționale. Cei care au rămas s-au străduit să arate că se poate conta pe ei pentru viitor. Unii au fost și promovați în echipa de seniori pentru care au și jucat – mai mult sau mai puțin – concomitent cu prezențele în teren pentru formația de juniori U 19. Din această perspectivă, constituirea formațiilor de juniori în urma selecțiilor din vara anului trecut s-a dovedit foarte utilă. Echipele nu au făcut performanță în campionatele în care au participat, dar obiectivul prim nu a fost adunarea de puncte, ci formarea unor nuclee de echipă din care să promoveze unii jucători și în jurul cărora să se poată construi mai departe în acest an.

Directorul tehnic al echipelor de fotbal ale CSM Focșani 2007, Marius Bratu spunea că i se pare normal ca la acest club să fie cei mai buni copii și juniori fotbaliști din Vrancea, pentru că aici găsesc cele mai bune condiții, oferite gratuit, pentru pregătire, dezvoltare și participare la competiții, sub îndrumarea unor antrenori calificați, cu experiență în lucrul cu jucătoti de acest nivel. De aceea, începutul făcut miercuri și joi pe stadionul Milcovul va continua aici, ca la nivelul localităților și al școlilor și liceelor din municipiu și județ. Firesc va fi ca echipe ale CSM Focșani 2007 să se afle în competițiile oficiale de la cele mai mici niveluri ale fotbalului județean pînă la juniorii mari și să se constituie, astfel baza unei piramide care să alimenteze – în timp – cu jucători de calitate vârful, adică formația din seniori care și-a propus ca la finalul sezonului competițional care începe să promoveze în Liga a II-a. O academie poate fi cea mai bună soluție – de perspectivă – pentru fotbalul vrâncean. Și mai ieftină și mai sigură și mai productivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?