Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Prăjituri la schimb cu materiale reciclabile, la Liceul Teoretic Odobeşti

Târg de prăjituri vândute pe materiale reciclabile la Liceul Teoretic Odobeşti

 

La Liceul Teoretic „Duiliu Zamfirescu” Odobeşti a avut loc un târg de prăjituri în cadrul Concursului Naţional EcOprovocarea. Prăjiturile au fost „vândute” contra pet-uri, baterii, maculatură şi alte materiale reciclabile.

Delicioasele prăjituri au dilatat papilele gustative încă de la aşezarea lor pe o masă, în curtea liceului. Alexandra Petruşcă de la clasa a V-a B a pregătit singură amandine, Eliza Andrei de la aceeaşi clasă a făcut tiramisu. Bunica Alexandrei, Elena Parnea, a preparat foaie întoarsă, profesoara Ioana Roşu a adus plăcinte, Ionuţ Scocîlcă a venit de acasă cu tava plină cu prăjituri, Mădălin Stoian a venit şi el cu clătite franţuzeşti, care s-au dat în 8 minute. Profesoara Beatrice Pană şi fiul ei Laurenţiu Pană au adus prăjitură cu mac, iar Andra Vîrlan a atras „cumpărătorii” de la târg cu brioşe. „Mulţumim celor care au ajutat la reuşita târgului de prăjituri: Andra Puscaşu, Georgiana Glăvan, Andra Ion, Ana Maria Pungă, Alexandra Petruşcă,  Eliza Andrei, Beatrice Pană, Laurenţiu Pană, Ioana Roşu, Mădălin Stoian, Andrei Grosu, Ionuţ Scocîlcă, Mariana Leica, Andra Vîrlan, Bogdana Ţarălungă, Madalina Temelie”, au transmis profesorii coordonatori ai activităţii.

Doamna profesoara Mioara Cucu a fost ca de obicei la înălţime, tortul EcOprovocarea fiind o surpriză foarte plăcută, dar şi mesajele cu citate au fost foarte interesante. O elevă a exclamat: „Ce îmi place ideea cu prăjiturile!”. Echipa de târguri de la EcOprovocarea este coordonată de profesoara Mioara Cucu.

Liceul Teoretic Odobeşti are înscrise la Concursul ecologist EcOprovocarea 5 echipe: de plantări arbori, reciclare, târguri de economie circulară, conştientizare şi igienizare. Premiile puse în joc sunt taberele de leadership pentru mediu, la care vor participa elevii care s-au evidenţiat în cadrul concursului şi profesorii coordonatori, precum şi 10. 000 de lei pentru cel mai bun liceu din ţară la activităţi de ecologie.

În urma acestui concurs şi a unor experienţe minunate trăite de participanţi, o elevă a scris o scrisoare emoţionantă unuia dintre profesorii coordonatori. „Mulţumim că aţi fost alături de noi, că ne-aţi ajutat să fim mai buni, mai harnici, mai înţelegători, mai săritori, mai darnici. Păcat că această vacanţă de trei luni ne va despărţi, însă, când o să ne întoarcem, vom fi şi mai harnici, mai iubitori şi vom face proiectele/ acţiunile, aşa cum ştim noi mai bine. Cu dumneavoastră ne-am regăsit. Am făcut multe lucruri frumoase, împreună am fost la plantat, am amenajat curtea şcolii, am făcut prăjituri pentru Ecoprovocarea, am fost chiar şi pe malul Milcovului împreună. Aţi fost şi veţi fi minunată!  Sincer vă spun că vă iubim, vă iubim pentru că mereu ţineţi cu noi, mereu ne convingeţi şi nouă chiar ne place asta. Şi un ultim lucru vă doresc: Ecoprovocarea s-o câştigaţi, în tabără să plecaţi! Succes! Cu drag, Alexandra Petrusca – a V-a B”, se arată în scrisoare.

 

Profesor Ema Dragomir, Liceul Teoretic Odobeşti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?