Ediția: Joi 6 iunie 2024. Nr. 6643
Ediția: Joi 6 iunie 2024. Nr. 6643

GALERIE FOTO: Amplasamentele mai multor străzi din Focșani au fost predate către constructor

Amplasamentele mai multor străzi din municipiul Focșani au fost predate către constructor pentru începerea lucrărilor la noul obiectiv de investiții “Modernizare și reabilitare drumuri locale, în intravilanul municipiului Focșani”. Proiectul, finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală și bugetul local, cuprinde un lot de 28 de străzi din Focșani ce vor fi reabilitate și modernizate în perioada imediat următoare.

Lucrările au început deja pe strada Putnei, aflată între străzile Gheorghe Magheru și Arhitect Ion Mincu, cu decopertarea asfaltului vechi, urmând ca apoi să se toarne un nou covor asfaltic, iar trotuarele și bordurile să fie refăcute în totalitate.

Primarul Cristi Misăilă a precizat că în curând vor începe lucrările și pe strada Arhitect Ion Mincu pentru a închide acest cvartal cu strada Gheorghe Magheru. Pe lista celor 28 de străzi se mai află: Timotei Cipariu, Divizie, Gloriei, I.L. Caragiale, Traian Ionescu, Moș Ion Roată, Transilvaniei, Rodnei, Alecu Russo, Albinei, Cărăbuș, Jiliștei, 3 Decembrie, 1 Mai, Podgoriei, Ion Creangă, Aleea Școlii, Aleea Florilor, Cartier CFR, Emil Racoviță, Slt. Tătulescu, Nicolae Titulescu, Miron Costin, Mărăști, Muncitori și Duiliu Zamfirescu.

De asemenea, au început lucrările de reabilitare a parcării de pe strada Teiului, cu acces din strada Avântului. Aceste lucrări fac parte din obiectivul de investiții „Refacere infrastructură străzi: Popa Șapcă, George Coșbuc, Ghinea Dorinel, Gheorghe Magheru, Dornișoarei, Fundătura Dornișoarei și Teiului”, finanțat prin PNDL și din bugetul local. Primarul municipiului a arătat că, prin acest proiect, va fi reabilitată partea carosabilă, vor fi refăcute spațiile verzi, trotuarele, bordurile, vor fi reamenajate parcările, iar gurile de canal vor fi ridicate la cotă. Ne cerem scuze locuitorilor din zonă pentru disconfort și îi asigurăm că vom depune toate eforturile pentru a finaliza lucrările într-un timp cât mai scurt, a adăugat primarul Misăilă.

În această perioadă trebuie să înceapă lucrările de reabilitare a străzii Căpitan Stoenescu. Aici lucrările vor începe cu zona parcării de lângă Comisariat și vor continua până în sensul giratoriu de la Lidl. De asemenea, la strada Ion Basgan, primele lucrări vor fi realizate în zona de case. În paralel au fost reluate lucrările de reparații pe mai multe străzi din municipiu. În total, peste 30 de străzi din Focșani vor intra în reabilitare și modernizare. Majoritatea lucrărilor de reabilitare a infrastructurii rutiere este realizată cu finanțare asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală II și cu fonduri de la bugetul local. La nivelul municipiului Focșani, proiectele propuse spre finanțare prin PNDL II au o valoare totală de 18,8 milioane lei.

De menționat că bugetul pentru investițiile în străzi are alocat 26,9 milioane lei, conform proiectului de buget pentru 2019. Conform proiectului de buget, sumele alocate la secțiunea Dezvoltare se ridică la 69,6 milioane lei, din care 30,4 milioane lei sunt sumele pentru proiectele cu finanțare din fonduri externe nerambursabile. Comparativ cu anul trecut, secțiune de dezvoltare reprezintă aproape o treime din bugetul local, și este de șase ori mai mare decât anul trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?