Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640
Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640

Dispensarul medical construit la Soveja prin PNDL 2 va fi inaugurat anul acesta

Primarul comunei Soveja, social democratul Costică Ciolan, a anunțat că anul acesta va finaliza două proiecte de investiții. Este vorba despre construirea unui dispensar medical uman modern, funcțional și complet utilat și dotat cu aparatura și logistica necesară și despre asfaltarea a peste 6 kilometri de drumuri comunale și locale.

Despre construcția dispensarului, primarul Costică Ciolan a declarat că investiția va fi realizată pe locul unde se afla clădirea fostului dispensar, aflată în fază avansată de degradare, care a fost demolată. „Clădirea în care va funcționa noul dispensar va fi formată din parter și etaj. La parterul clădirii va funcționa un cabinet de medicină generală, o cameră de sterilizare, un cabinet stomatologic și un cabinet de radiologie. La etaj va fi amenajat un apartament cu două camere, care va fi locuință de serviciu pentru un medic. Clădirea va fi complet utilată și dotată cu aparatura necesară, va fi conectată la rețeaua de alimentare cu apă, canalizare și va avea o centrală termică proprie“, a precizat primarul Costică Ciolan.

Edilul șef a mai arătat că Primăria Soveja are în derulare prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), etapa a II-a, un amplu proiect ce vizează reabilitarea a peste 6 kilometri de drumurilor locale și comunale. La ambele proiecte finanțarea este asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), asumat prin programul de guvernare al PSD. „Odată cu implementarea acestui proiect, toate drumurile comunale și locale din Soveja vor fi asfaltate“, a mai spus primarul Costică Ciolan.

Edilul șef din Soveja a reușit ca în ultimii opt ani să realizeze mai multe investiții. Este vorba, printre altele, de reabilitarea și modernizarea Căminului Cultural Soveja. Căminul dispune de o sală de 400 de locuri, complet reabilitată, cu scaune noi şi confortabile, o scenă mare care permite accesul către două vestiare în care se pot schimba artiştii, aparatură de specialitate pentru organizarea de spectacole. Căminul Cultural este dotat cu băi complet utilate şi moderne, inclusiv pentru persoanele cu handicap. De asemenea, în cadrul acestui imobil mai sunt spaţii de recreere şi petrecere a timpului liber. Imobilul beneficiază de două centrale pe combustibil solid, ultramoderne.

Un alt proiect realizat este „Modernizare stațiune turistică Comuna Soveja, județul Vrancea“, în valoare de aproape 9 milioane de lei. Proiectul a constat în modernizarea infrastructurii rutiere, inclusiv utilitățile din corpul drumului în Comuna Soveja, dar şi crearea unui parc-grădină publică în comuna Soveja. Acest proiect are două componente: una de reabilitare drumuri, fiind asfaltați 8,4 kilometri de drumuri locale, şi alta care vizează amenajarea unui parc situat între satele Rucăreni şi Dragosloveni. Parcul dispune de spaţii verzi, alei în trepte, un pod din lemn, zone cu flori, 10 foişoare, dar şi un teatru de vară pentru a fi organizate spectacole.

Primăria Soveja a mai finalizat proiectul de modernizare a drumului comunal DC 58 –intersecţie DJ 205 L – Rucăreni – DN 2, drum ce are o lungime de 3,6 kilometri, proiect finanțat prin PNDL, etapa I.

Material comandat de PSD Vrancea. Cod mandatar financiar 41190008

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?