Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610
Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610

GALERIE FOTO: Echipa Vrancea, locul I la concursul național de dans din cadrul SNAC, organizat la Focșani

Etapa regională a Concursului Național de Dans „Împreună pentru viitor”, din cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară (SNAC), a avut loc vineri, 10 mai, la Focșani. Festivitatea de deschidere a avut loc în Piața Unirii din municipiu, unde oaspeții au fost întâmpinați în mod tradițional cu pâine și sare. Prezenți la festivitate au fost și reprezentanții Consiliului Județean.

O firmă de evenimente pentru copii a facut posibil ca Mickey Mouse, Donald, Elsa și Pirații din Caraibe, eroi îndrăgiți de cei mici, să-i întâmpline pe aceștia la intrarea în Sala „Balada”, unde s-a desfășurat concursul. Au urcat pe scenă elevi din județele Constanța, Galați și Vrancea, care au participat la secțiunile de dans tradiţional şi dans modern. Particularitatea acestui concurs stă în faptul că echipele au fost formate din număr egal de elevi voluntari, proveniţi din unităţi de învăţământ care derulează parteneriate SNAC, şi elevi beneficiari ai centrelor şcolare pentru educaţie incluzivă sau din şcoli integratoare.

Atât la secțiunea de dans tradițional cât și la cea de dans modern, locurile 1, 2 și 3 au fost obținute de aceleași echipe, în aceeași ordine:

Locul 1 – echipa Vrancea, premiu oferit și înmânat de elevii Școlii Gimnaziale „Duiliu Zamfirescu” Focșani.

Locul 2 – echipa Constanța, premiu oferit și înmânat de elevii Școlii Gimnaziale „Ștefan cel Mare” Focșani.

Locul 3 – echipa Galați, premiu oferit și înmânat de elevii Școlii Gimnaziale „Ion Basgan” Focșani.

În deschiderea premierii, inspectorul școlar profesor Aurora Lefter a înmânat diplomă de excelență directorului Asociației Children’s High Level Group Diana Tascu, pentru susținerea și promovarea activității de voluntariat „Împreună pentru viitor” în învățământul vrâncean, desfășurat în cadrul SNAC, regiunea 2 Sud Est Vrancea. „Mulțumiri Consiliului Județean Vrancea, în speță domnului președinte Marian Oprișan, Primăriei Municipiului Focșani, școlilor gimnaziale numerele 2, 3, 9 și 10, centrelor școlare pentru educație incluzivă de la noi, din județul Vrancea, doamnei Lili Stoica de la Tricotton Panciu, presei, tuturor care ne-au fost alături și, nu în ultimul rând, Sindicatului Liber de Învățământ Vrancea, care ne-a susținut”, a spus, în încheiere, inspectorul Aurora Lefter.

În semn de bucurie și prețuire pentru organizarea evenimentului, au fost lansate aproximativ 200 de baloane colorate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?