Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

GALERIE FOTO: Cireșe la „doar” 40 de lei, în Piața Moldovei din Focșani; răsadurile de flori dau culoare pieței

În această lună de primăvară în Piața Moldovei se găsește o gamă diversificată de culori, reprezentată de răsaduri, fructe, flori. Pentru orice grădină, gospodarii pot cumpăra de aici, răsaduri de ardei, varză timpurie, vinete, cimbru, roșii, castraveți, leuștean, țelină, și nu numai, de diferite sortimente. Prețul începe de la 20-50 de bani firul, în funcție de cât este de dezvoltată, dar și de soi, ajungând până la 1 leu, cum este cazul celor de la cub (pahar).

„Cererea este deocamdată timidă, probabil din cauza vremii”, spun comercianți, așteptând cumpărătorii, pentru a-i întâmpina cu diferite oferte. Aceștia estimează ca vânzările răsadurilor de sezon să continue inclusiv în luna iunie, ca răsplată a muncii depuse, îmbinată cu pasiunea și investițiile specifice. „Se pot planta și în luna iunie. Sunt mulți care preferă să mute plante în diferite perioade, pentru a avea și o recoltă mai întârziată. Așa au legume proaspete de cules, cât permite vara, din propria grădină”, explică o precupeață.

Și gama florilor a fost îmbogățită, odată cu luna mai, de către comercianți.                   Vedetele” lunii în materie de vânzări sunt petuniile, fie la pahar, având prețul de 2 lei, fie curgătoare (la ghiveci), care pot fi cumpărate cu prețul de 20 de lei. Cu cerere crescută printre cumpărători este și mușcata la ghiveci. În diferite culori, după preferință, prețul acesteia începe de la 10 lei, ajungând până la 40-50 de lei, sumă determinată de mărime, frumusețe și aspect.

Vânzarea florilor a început să crească odată cu Ziua îndrăgostiților, iar vânzătorii spun că se așteaptă ca trendul ascendent să se mențină până prin octombrie. „Până de Paști, clienții au cumpărat diferite flori, pentru a le da cadou. De acum este așteptată cerere pentru amenajările florale de exterior, cum sunt cele curgătoare, indiferent de preferința nuanțelor”, povestește un vânzător cu experiență în domeniu. În prezent, la prețul de 50 lei, se pot cumpăra și frumoasele orhidee.

Contribuție la „buchetul de culori” din piață aduc și cireșele care, la tarabe, își așteaptă cumpărătorii, la prețul de 40 lei kilogramul, alături de zmeură, casoleta fiind de 8 lei ori căpșunile la 15 lei kilogramul. Vânzările acestora, spun comercianții, diferă în funcție de orele zilei, dat fiind că mulți dintre cumpărători sunt la serviciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?