Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

GALERIE FOTO: ”Salvatori pentru cititori”. Pompierii vrânceni au donat sute de cărți pentru Biblioteca Publică Odobești

Pompierii vrânceni au demarat Campania ”Salvatori pentru cititori”, desfășurată  cu ocazia sărbătorilor pascale și inițiată pentru sprijinirea fondului de carte al Bibliotecii Publice Odobești. În doar o săptămână, pompierii s-au mobilizat și au reușit să strângă mai bine de șapte sute de cărți care vor ajunge pe rafturile bibliotecii și vor oferi posibilitatea cititorilor să devină mai puternici sufletește și mai devotați principiilor care guvernează binele semenilor și al societății. Marți, 23 aprilie, de Ziua bibliotecarului din România și Ziua mondială a cărții și a drepturilor de autor, pompierii au mers la Biblioteca din Odobești, unde au dus o parte din cărțile care au fost strânse. Curajoșii salvatori au fost întâmpinați de câțiva copii, iubitori de lectură și clienți fideli ai bibliotecii. Primul dintre pompieri care a răspuns afirmativ inițiativei și chiar a donat primele volume de carte a fost prim adjunctul ISU Vrancea, locotenent colonel Cristian Soare. Acesta a donat pentru cititorii Bibliotecii Publice Odobești romanul „Cel mai iubit dintre pământeni” scris de Marin Preda.

„Pompierii nu sunt numai bravi luptători împotriva focului și nu sar în ajutorul semenilor doar atunci când aceștia se află într-o situație de urgență. Ei sunt mereu aproape de oameni, se implică în numeroase activități civice și își doresc ca acolo pe unde trec să fie mai bine ca înainte. De la donarea de sânge pentru salvarea celor bolnavi, la campaniile de ajutorare a celor mai puțin norocoși, de la operațiunile de împădurire, la campaniile de ecologizare, salvatorii au contribuit la îmbunătățirea condițiilor existente. Într-o lume plină de lipsuri și probleme, prin puterea exemplului, fiecare dintre noi poate participa la schimbare, important este să identifici nevoia. La 23 aprilie se sărbătorește Ziua bibliotecarului din România și Ziua mondială a cărții și a drepturilor de autor. De asemenea, tot în această zi, de obicei, creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Gheorghe purtătorul de biruință. Fundamentul biruinței este cunoașterea iar cărțile sunt călăuze în procesul de cunoaștere. În urma unei acțiuni de verificare, îndrumare și control efectuată de colegii noștri din cadrul Inspecției de Prevenire la Biblioteca Publică Odobești, am aflat despre nevoia de carte școlară, și nu numai, pe care o are biblioteca. Cu gândul că sărbătoarea Paștelui evocă renașterea, pacea interioară și speranța, iar cărțile, asimilate cu lectura, au un rol important în formarea și educarea noastră deoarece lărgesc orizontul de cunoaștere, am inițiat campania Salvatori pentru cititori. Așadar, în acest context, timp de o săptămână ne-am mobilizat și am reușit să strângem mai bine de șapte sute de cărți care vor ajunge pe rafturile bibliotecii și vor oferi posibilitatea cititorilor să devină mai puternici sufletește și mai devotați principiilor care guvernează binele semenilor și al societății”, a spus purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, plt. Cristina Pîrvu.

Atât reprezentanții bibliotecii cât și copiii prezenți au fost bucuroși să primească din partea pompierilor vrânceni o mulțime de cărți extraordinare ce abia așteaptă să fie citite.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?