Ediția: Marți 18 iunie 2024. Nr. 6651
Ediția: Marți 18 iunie 2024. Nr. 6651

VIDEO și GALERIE FOTO: Tenis: Maria Daciana Ciubotaru, finală de dublu și optimi la Maia, în Portugalia

Maria Daciana Ciubotaru, sportiva CSM Focșani 2007, pregătită de antrenorul Firicel Tomai, a jucat finala probei de dublu a Turneului European de categoria 1 pentru 14 ani de la Maia, în Portugalia, care a avut loc în perioada 8-14 aprilie. Maria a făcut pereche cu Cara Meșter, cea împreună cu care este campioană națională la dublu 14 ani pentru 2019 și cu care a câștigat titlul la proba de dublu a Campionatului Internațional al României, în februarie.

Cele două sportive din România au stat în primul tur, apoi au câștigat cu 6-1, 6-3 întâlnirea cu Charlotte Leleu/ Astrid Lew Yan Foon din Franța, cu 7-5, 6-0 meciul cu Veronika Ewald din Polonia/ Valerija Maija Karghina din Letonia, cu 3-6, 6-1, 10-8 partida cu Mariya Dolzhenko/ Daryna Shoshyna din Ucraina. În finală, vineri, 12 aprilie, Maria și Cara au fost întrecute cu 6-4, 6-4 de perechea Darina Precechtelova/ Amelia Smejkalova din Cehia. Așa cum arată evoluția celor două junioare, Maria Ciubotaru și Cara Meșter se anunță un dublu de mare viitor pentru tenisul românesc!

La simplu, Maria Ciubotaru a jucat până în optimi, unde a fost întrecută cu 6-1, 6-0 de Veronika Ewald din Polonia, după ce eliminase în tururile anterioare cu 6-0, 6-1 pe Joana Luz și cu 6-1, 6-2 pe Luna Dinoto Fernandez, ambele din Portugalia.

Pentru Maria Daciana Ciubotaru, XXVI Taça Internacional Maia Jovem 2019 Portugalia a fost al cincilea turneu internațional la care a jucat în 2019, după Paradis Open TEU16, Stavanger Open TE16 – în Norvegia, în ianuarie, International Championships of Romania în februarie, Prof. Dr. Ayhan KIZIL Cup – în Antalia, Turcia, în martie. În toate aceste competiții, Maria Daciana Ciubotaru a reușit rezultate remarcabile, exprimate în promovări, la simplu sau la dublu, până în sferturi de finală, semifinale, ori finală, cum a fost la Internaționalele României, unde a și câștigat la dublu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?