Primăria din Chicago a deschis joi o acţiune în instanţă împotriva lui Jussie Smollett în încercarea de a obţine o sumă de trei ori mai mare decât costurile anchetei unui presupus atac, căruia i-ar fi căzut victimă actorul şi despre care autorităţile au susţinut că ar fi fost înscenat chiar de vedeta din serialul ”Empire”, informează Reuters.
Cererea de chemare în judecată, în care nu se specifică suma solicitată cu titlul de daune, a fost înregistrată la tribunalul din comitatul Cook, la mai bine de două săptămâni după ce procurorii au renunţat la toate capetele de acuzare împotriva lui Smollett, după ce anchetatorii susţinuseră că actorul şi-a înscenat atacul din 29 ianuarie. Reprezentanţii primăriei oraşului Chicago au anunţat, la o dată anterioară, că îl vor da în judecată pe Smollett după ce actorul a refuzat să dea curs solicitării municipalităţii de a achita suma de 130.000 de dolari pentru a acoperi orele suplimentare efectuate de poliţiştii care au lucrat la anchetă.
În documentele înaintate tribunalului se precizează că Chicago ar putea solicita ”despăgubiri de trei ori mai mari decât suma solicitată de municipalitate”. Avocatul actorului, Mark Geragos, care a reprezentat în trecut celebrităţi precum Michael Jackson, a declarat anterior că Smollett ”nu se va lăsa intimidat pentru a plăti suma cerută”. Smollett (36 de ani), un actor homosexual de culoare, a generat o furtună pe reţelele de socializare după ce a declarat poliţiei, la 29 ianuarie, că două persoane, care păreau susţinători ai preşedintelui Donald Trump, l-au atacat pe o stradă din Chicago, i-au pus o funie în jurul gâtului şi l-au stropit cu înălbitor în timp ce strigau injurii rasiste şi homofobe.
Poliţia l-a acuzat pe actorul din serialul „Empire” că a inventat această agresiune pentru a promova în carieră. Pe baza anchetei, un tribunal american a formulat 16 capete de acuzare împotriva actorului, inclusiv depunerea de declaraţii false. Procurorul din Illinois a anunţat pe 26 martie abandonarea tuturor capetelor de acuzare, în schimbul unei cauţiuni de 10.000 de dolari şi obligarea la două zile de muncă în folosul comunităţii, însă fără recunoaşterea vinovăţiei sale.