Ediția: Sâmbătă 22 iunie 2024. Nr. 6654
Ediția: Sâmbătă 22 iunie 2024. Nr. 6654

Președintele ALDE Vrancea, Ionel Cel Mare: Racordarea localităților la rețeaua de gaze, un proiect guvernamental furat de PNL

Proiectele de racordare la rețeaua de gaze naturale a localităților vrâncene au fost inițiate de anul trecut, la nivelul Ministerului Energiei și Transgaz, iar acum au fost „însușite” de liberali, a acuzat președintele ALDE Vrancea, Ionel Cel Mare. În cadrul unei conferințe de presă, președintele ALDE Vrancea a arătat că, la nivelul Ministerului Energiei și Transgaz, a existat din 2018 o strategie de investiții în noi magistrale de gaze pentru racordarea localităților vrâncene. Atunci au fost transmise la Consiliul Județean propunerile de trasee cu viitoarele magistrale din județ. La fel s-a întâmplat cu drumul național Soveja-Lepșa, un drum important pentru Vrancea și toată regiunea de Sud Est, pentru care au fost prevăzut fonduri în bugetul din acest an. Cei de la PNL au confiscat ceea ce Ministerul Energiei a propus referitor la racordarea localităților din Vrancea la rețeaua de gaze naturale. Încă de anul trecut, la Consiliul Județean, am primit o adresă de la Ministerul Energiei și de la Transgaz prin care se preciza că în Vrancea vor fi trei magistrale de gaze naturale, respectiv Panciu-Soveja-Vizantea, pe Valea Putnei, până la Tulnici și spre Vrâncioaia iar a treia pe traseul Focșani-Golești-Dumbrăveni, spre Sihlea, Bălești, Ciorăști. Cel care își arogă drepturile acum că luptă pentru racordarea județului Vrancea la gazele naturale cred că a preluat această inițiativă de la Ministerul Energiei asumat de ALDE, a spus Ionel Cel Mare.

Acesta a adăugat că un alt proiect se referă la asigurarea energiei electrice în localitățile izolate din țară. La inițiativa Ministerului Mediului a fost aprobată Ordonanța prin care majoritatea localităților cu locuințe izolate vor fi subvenționate de la Guvern pentru panouri fotovoltaice. Ionel Cel Mare a menționat că în Vrancea au fost selectate pentru aceste program următoarele localități : Adjud-cătunul Boșcani; Chiojdeni – cătunele Seciu, Cătăuți; Fitionești-cătunul Mușunoaiele; Pufești-Râmna; Reghiu- Piscul Reghiului, o parte din satul Reghiu, Șindrilari; Tulnici- gospodării din Tulnici, Coza, Lepșa, Greșu; Țifești-cătunul Pătrășcani; Vintileasca-Bahnele și Poiana Stoichii, parțial Năruja, Nereju.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?