Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Africa de Sud – Un bărbat suspectat de braconaj a fost călcat de un elefant şi devorat de lei

Un bărbat suspectat de braconaj a murit după ce a fost călcat de un elefant şi, apoi, devorat de un grup de lei în Parcul Naţional Kruger din Africa de Sud, au confirmat luni autorităţile locale, citate de DPA. „Doar craniul a fost găsit, celelalte rămăşiţe ale sale nu se aflau la faţa locului, fiind probabil devorate”, a declarat pentru DPA Isaac Phaahla, purtător de cuvânt al Parcului Kruger, adăugând că bărbatul în cauză pare să fi fost devorat de un grup de lei.

Poliţistul de brigadă Leonard Hlathi a dezvăluit că trei complici ai braconierului decedat au fost arestaţi şi că autorităţile au confiscat două arme de vânătoare. „Câţiva bărbaţi au mers la braconaj… când, deodată, un elefant i-a atacat şi l-a ucis pe unul dintre ei”, a dezvăluit poliţistul Leonard Hlathi, luni, pentru DPA. „Complicii lui pretind că i-au transportat cadavrul pe un drum, pentru ca trecătorii să poată să îl găsească în dimineaţa următoare. O operaţiune de căutare a fost lansată de poliţişti şi de rangeri… însă doar craniul a fost găsit”, a adăugat el.

Isaac Phaala a dezvăluit că acel craniu a fost găsit în cursul zilei de joi. Cei trei complici suspectaţi de braconaj, cu vârste cuprinse între 26 şi 35 de ani, trebuie să se prezinte în faţa unui tribunal pe 12 aprilie. Anul trecut, un bărbat suspectat de braconaj a murit după ce a fost atacat de un grup de lei într-o rezervaţie privată din provincia Limpopo. Braconajul, practicat în special pentru coarne de rinocer şi fildeş de elefant, reprezintă un fenomen des întâlnit în parcurile naturale din Africa de Sud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?