Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Drumuri locale asfaltate în comuna Spulber

Primăria Spulber va moderniza aproximativ 4 kilometri de drumuri locale. Este vorba de modernizarea și consolidarea drumului sătesc Carsochești – Câmpul Nerejului. Firma care va realiza acest proiect va elabora proiectul tehnic și toate fazele de proiectare aferente, va asigura asistență tehnică de specialitate proiectantului pe toată durata de derulare investiției și va realiza execuția lucrărilor de modernizare a drumurilor de interes local în comuna Spulber, județul Vrancea.

Lucrările constau în realizarea de șanțuri pentru colectarea apelor pluviale, balastarea drumului, turnare a două straturi de asfalt, construirea de podețe de acces în gospodării, etc. Valoarea totală estimată se ridică aproximativ 6 milioane lei. Finanțarea este asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), etapa a II-a.

Primăria Spulber mai are în derulare și alte investiții în infrastructura locală. Astfel, podul peste pârâul Țipău va fi construit de societatea Construcții Feroviare Drumuri și Poduri SRL, valoarea investiției fiind de peste 3,3 milioane de lei. „Obiectivul principal al proiectului îl reprezintă îmbunătățirea condițiilor de viață a locuitorilor din comuna Spulber prin modernizarea/ consolidarea căilor de comunicare terestră, adică drumul, și a lucrărilor conexe, precum colectarea și evacuarea apelor pluviale, sprijiniri de taluzuri“, se arată în documentul de descriere a investiției. Podul va fi realizat din beton armat, cu 2 culei, cu înălțime de circa 4-5 m.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt: dezvoltarea economică a zonei; îmbunătățirea condițiilor social-economice și de mediu; îmbunătățirea condițiilor de viață ale locuitorilor; asigurarea infrastructurii rutiere necesare dezvoltării economiei locale; crearea de oportunități de ocupare a forței de muncă din zonă; crearea de noi locuri de muncă; asigurarea mobilității forței de muncă, etc.

De asemenea, Primăria Spulber mai are în derulare și proiectul de reabilitare, modernizare a școlii cu două săli de clasă și grădiniței, în vederea obținerii autorizației sanitare de funcționare, din satul Carsochești. Investiția este realizată de societatea Alfabloc SRL Focșani. Valoarea lucrărilor este de 648  mii lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?