Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Alexis Tsipras: Grecia şi România reprezintă economiile cele mai puternice din Balcani

Premierul grec, Alexis Tsipras, a declarat vineri că România şi Republica Elenă au cele mai puternice economii din Balcani. „Grecia a trecut printr-o perioadă de criză economică, a ieşit din această criză şi astăzi, cu forţe sporite şi cu mai mult optimism, se uită către viitor şi dobândeşte un rol important pe care de fapt l-a avut întotdeauna în zona Balcanilor. (…) Grecia şi România reprezintă economiile cele mai puternice din Balcani, ţările cu cea mai puternică economie din Europa de Est aş putea spune, iar colaborarea noastră, care s-a bazat întotdeauna pe o tradiţie culturală foarte strânsă, joacă un rol deosebit în stabilitatea şi dezvoltarea întregii zone”, a afirmat prim-ministrul grec, după întâlnirea cu omologul său român, Viorica Dăncilă.

Potrivit premierului grec, comunităţile de români din Grecia şi cele de greci din România întăresc societăţile în care trăiesc. Tsipras a subliniat că Grecia are o prezenţă importantă în piaţa de afaceri a României, investiţiile greceşti în ţara noastră ridicându-se la aproximativ 4 miliarde de euro, creând astfel aproape 20.000 de locuri de muncă. „Dorinţa noastră este să creştem pe cât posibil schimburile comerciale, să întărim şi să încurajăm investiţiile grecilor în România, dar şi ale românilor în Grecia”, a subliniat premierul elen.

Alexis Tsipras a menţionat că aproximativ un milion de români vizitează anual Grecia. „Aş vrea ca acest număr să crească, întrucât Grecia este o destinaţie turistică atractivă, e o ţară prietenoasă, în mod special pentru popoarele balcanice”, a spus premierul grec. Şeful Executivului de la Atena a afirmat că a căzut de acord cu premierul român asupra consolidării colaborării dintre cele două ţări în domeniul educaţiei şi asupra posibilităţii cooperării din domeniul cibernetic. El a apreciat formatul întâlnirilor multilaterale, arătând că acestea contribuie nu numai la siguranţa şi securitatea în zonă, ci şi la perspectivele europene ale ţărilor din Balcani.

Întregul articol pe https://bit.ly/2FJ3eUy

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?