Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

GALERIE FOTO: Handbal, Liga Națională – Super spectacol în Polivalentă

 

  • CSM Focșani 2007 – Politehnica Timișoara 28-28 (15-12)

 

Formații

          CSM Focșani 2007: Marocico, Tevzadze – Ragea, Pătru – 3, Posa – 1, Moisă – 3, Popovici, Hagiu, Miroiu – 6, Țuțu – 2, Hrimiuc – 2,  Mocanu – 6, Rață – 3, Gramatic, Sladic – 2, Năstăsie.

          Politehnica Timișoara: Tcaciuc – 1, Păiuș – 1, Rusu, Milosevic – 4, Dragas, Trif, Varo, Pribanic – 1, Sadoveac – 6, Marjanovic – 9, Bote, Irimescu, Furak, Cîmpan – 4, Fenici – 2.

 

CSM Focșani 2007 a jucat miercuri seara, în Sala Polivalentă, ultimul meci de pe teren propriu înaintea începerii play-off-ului. Adversară i-a fost Politehnica Timișoara, echipă care avea nevoie de victorie cu care ar fi urcat pe locul 5, cu perspectiva de a încheia returul pe un loc și mai bun după ultima etapă. Pentru gazde era o partidă în care avea de arătat că scorul cu care s-a încheiat jocul dintre cele două echipe în semifinalele Cupei României nu reflectă în mod corect raportul valoric. Partida cu timișorenii era pentru handbaliștii Focșaniului și un bun prilej pentru verificarea gradului lor de competitivitate în perspectiva play-off-ului. Din confruntarea celor două echipe cu obiective diferite a rezultat un meci de mare frumusețe, în care gazdele și-au entuziasmat prin prestație susținătorii veniți, ca de obicei, în număr foarte mare în Polivalentă.

Cu toate vedetele în teren, oaspeții au avut vreme de un sfert de oră în care au avut și avantaj pe tabela de scor, însă după 7-7, jocul senzațional al focșănenilor a făcut ca la pauză scorul să ajungă la 12-9, apoi, 13-9, iar la pauză 15-12 pentru CSM 2007, chiar dacă în prima parte a întâlnirii jucătorii săi rataseră două lovituri de la 7 metri!

Partea a doua a întâlnirii a continuat cu avantaj pentru gazde care au menținut, miercuri seara, constant jocul la nivel înalt, iar în minutul 50 conduceau cu 24-21. A urmat o perioadă în care arbitrii au luat decizii pe care mai nimeni nu le-a înțeles, dar în avantajul Politehnicii, care egalat și în minutul 59 s-a intrat cu 27-26 pentru focșăneni. Arbitrii au mai inventat o lovitură de pedeapsă din care timișorenii au egalat la 27 în minutul 59 și 23 secunde, cu 4 secunde înainte de final Pătru și-a dus echipa în avantaj, dar la repunerea mingii de la centru Hrimiuc a fost sancționat pentru o că a blocat repunerea mingii în joc iar CSM 2007 a fost pedepsită cu o nouă lovitură de la 7 metri transformată de Marjanovic. S-a încheiat 28-28 și pentru că jucătorii Focșaniului au ratat prea mult, inclusiv de trei ori de la 7 metri!

 

Opinii ale spectatorilor

           Comentariului reporterului îi adaug câteva aprecieri legate de meci postate pe facebook:

          Monica Șerban Crețoiu:Ati fost cei mai buni…încurăjari portarului pentru emoțiile trăite în ultimele secunde ale meciului…mii de mulțumiri pentru bucuria oferită…felicitări întregii echipe.

Daniela Cristina Anghelache: Felicitări întregii echipe! Mândră de voi!

          Melania Bostiog:Felicitări!! Ați fost cei mai buni!!

          Amalia Strauss:Felicitări! Câștigător este publicul care asistă la spectacolele date de voi! În seara asta ați arătat ca o echipă închegată, determinată, care se luptă de la egal la egal cu oricine. Felicitări, băieți! Extremele au fost iar puse în evidență, ajutate de pasele date de restul jucătorilor. Felicitări, întregii echipe! Atmosfera a fost frumoasă până aproape de sfârșit. Maro, Mocanu și Miroiu au reușit să facă un meci excelent, confirmând nominalizările din echipa ideală a diverselor etape. Didi, mai multă stăpânire de sine în situații tensionate! Baftă!

 

Notă: Este de observat că doamnele, care alcătuiesc partea ce mai frumoasă publicului, sunt și foarte bune cunoscătoare și comentatoare ale fenomenului handbalistic focșănean!

Duminică, 31 martie, CSM Focșani 2007 va juca în deplasare cu CSU din Suceava.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?