Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639

Traficant de droguri reţinut de procurori, dar pus sub control judiciar de judecători

Încă un tânăr suspectat de trafic de droguri a fost reţinut marţi de procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Vrancea, fiind prezentat ieri instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Instanţa nu a admis propunerea de arestare preventivă a procurorilor şi a dispus măsura controlului judiciar. “(…) respinge propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – D.I.I.C.O.T.- B.T. Vrancea, pentru arestarea preventivă a inculpatului N (…) COSMIN FLORIN, ca neîntemeiată. (…) dispune luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpatului N (…) COSMIN FLORIN pentru o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 27.03.2019 şi până la data de 25.05.2019 inclusiv. În temeiul art. 215 alin. 1 şi 2 Cod procedură penală, pe durata măsurii preventive a controlului judiciar inculpatul N (…) Cosmin Florin trebuie să respecte următoarele obligaţii: – să se prezinte la organele de urmărire penală ori la judecătorul de drepturi şi libertăţi, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată, după caz, ori de câte ori este chemat; – să informeze de îndată organele de urmărire penală ori judecătorul de drepturi şi libertăţi, judecătorul de cameră preliminară sau instanţa de judecată, după caz, cu privire la schimbarea locuinţei; – să se prezinte la organul desemnat cu supravegherea, conform programului de supraveghere întocmit sau ori de câte ori este chemat; – să nu părăsească teritoriul României decât cu încuviinţarea prealabilă a organelor de urmărire penală ori a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată, după caz; – să nu se apropie de inculpaţii S (…) Silviu Gabriel şi S (…) Ionuţ Costel şi de martorii din cauză şi să nu comunice cu aceste persoane direct sau indirect, pe nicio cale (…)”, a hotărât instanţa. Decizia nu este definitivă.

Tânărul a fost reţinut într-un dosar în care, în luna martie a anului trecut, poliţiştii de la Crimă Organizată au organizat un flagrant în parcarea unui hipermarket din Focşani. Atunci a fost reţinut şi arestat alt un tânăr, iar anchetatorii spun că tănârul reţinut acum şi pus sub control judiciar ar fi fost cel care trimitea droguri din străinătate.

La momentul flagrantului de la Focşani poliţiştii precizau că au depistat un bărbat care avea asupra sa 350 grame de hasis. “La data de 27 martie a.c. (2017-n.r.) polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – B.T Vrancea, au prins în flagrant delict un bărbat de 25 de ani, în timp ce încerca să vândă aproximativ 350 de grame de droguri de risc, cu 10.000 lei. Din cercetări a reiesit faptul că drogurile ar fi fost trimise din Italia printr-o firmă de transport internaţional de mărfuri. Ulterior, polițiștii au efectuat 5 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Vrancea în urma cărora au fost găsite şi ridicate ţigări confecţionate artizanal şi susceptibile de a avea continut stupefiant şi 1750 euro. De asemenea, a fost aplicat sechestrul asigurator asupra unui autoturism”, spuneau atunci poliţiştii.

Tânărul prins în flagrant a fost condamnat, între timp, de instanţa de fond la un an, patru luni şi 20 de zile de închisoare cu suspendare. Atât DIICOT cât şi el au făcut contestaţie, iar dosarul se află acum pe rolul Curţii de Apel Galaţi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?