Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Maria Daria Dima, elevă în clasa a VIII-a la Școala Ion Basgan, MENȚIUNE la Olimpiada Națională de Chimie

Olimpiada Națională de Chimie, care s-a desfășurat la Constanța în perioada 21-25 martie, a fost și anul acesta o provocare pentru Maria Daria Dima (FOTO), elevă în clasa a VIII-a la Școala Gimnazială Ion Basgan din Focșani. Pregătită de profesoara Cristina Nedelcu, Maria Daria a obținut o mențiune din partea Ministerului Educației Naționale, clasându-se pe locul al 9-lea dintre cei 90 de participanți ai claselor a VIII-a. „Subiectele au fost destul de dificile, dar am reușit să obțin un rezultat onorabil. Sunt la a 2-a participare la faza națională a Olimpiadei de Chimie. Mi-a făcut plăcere să revăd colegii din țară, pe care i-am întâlnit la București, dar și la Deva,  în Tabăra olimpicilor de Chimie. Suntem deja prieteni, ținem legătura și în restul timpului, schimbăm idei, ne consultăm în domeniul pe care îl împărtășim. Participarea la o astfel de competiție nu este doar o experiență încântătoare, ci și o ocazie de a împărtăși aceleași pasiuni cu alți copii“, spune eleva.

Exemplu de perseverență și dedicare, doamna profesor Cristina Nedelcu dovedește an de an talentul său de pedagog, reușind să îi determine pe elevi să iubească această disciplină fascinantă.

De asemenea, la Olimpiada națională de Chimie, au obținut mențiuni speciale doi elevi de la Colegiul Național Unirea, respectiv George Amăricăi și Cătălin Turcu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?