Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

GALERIE FOTO: „Picnic Poetic – Haikunoi” la Școala Anghel Saligny Focşani

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Francofoniei, elevii francofili ai Şcolii Gimnaziale „Anghel Saligny” Focşani au participat la proiectul Haikunoi în lumea francofonă. Aceştia au combinat două evenimente dedicate Francofoniei: „Dis-moi dix mots!“ propus în fiecare an de Organizaţia Internaţională a Francofoniei şi Haikunoi2019, iniţiat de Institutul Francez şi Ambasada Franţei în România. Coordonatorii proiectului, doamna profesoară Şerban Mariana şi doamna bibliotecară Leonte Liliana, au desfăşurat ateliere de creaţie de haiku-uri în limba franceză. Elevii au integrat, în producţiile lor, un cuvânt din cele 10 cuvinte migratoare propuse de „Dis-moi dix mots!“.

Ca urmare a succesului înregistrat al primelor patru ediţii, Ambasada Franţei în România şi Institutul Francez din România au pregătit o nouă campanie „Picnic Poetic – Haikunoi”. Evenimentul s-a desfăşurat în mai multe locaţii simultan, miercuri, 20 martie, în intervalul orar 12.00 – 14.00. Participanţii au avut ocazia de a lua parte la activităţile propuse de către organizatori, publicându-şi creaţiile poetice pe pagina de Facebook a evenimentului sau pe cea personală, adăugând hashtag-ul #Haikunoi2019.

Haikunoi este o ocazie pentru noi de a ne afirma apartenenţa la francofonie, de a schimba idei şi de a crea mici poeme în limba franceză. Acest eveniment are ca scop, în fiecare an, promovarea limbii franceze şi a multilingvismului într-o atmosferă prietenoasă la care iau parte tinerii francofoni, corpul didactic, dar şi personalităţi marcante din lumea diplomaţiei.

Întotdeauna elevii sunt foarte receptivi la nou şi adoră să evadeze din rutina programei şcolare. În cadrul acestui proiect, şi-au exersat atât competenţele lingvistice, cât şi cele care vizează cunoştinţe de cultură şi civilizaţie francofonă, realizând importanţa cunoaşterii limbii franceze din perspectiva cetăţeanului european.

 

Coordonatori profesor Mariana Şerban și bibliotecar Leonte Liliana

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?