Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

VIDEO și GALERIE FOTO: Pompieri înaintați în grad de Ziua Protecției Civile

La sediul ISU Vrancea a avut loc, ieri, o ceremonie dedicată Zilei Protecției Civile din România. Evenimentul s-a desfășurat în prezența subprefectului județului Vrancea, Cristina Stoica, a reprezentanților instituțiilor județene și locale, cadrelor militare în rezervă și angajaților instituției.

La 28 februarie 2019 s-au împlinit 86 de ani de la emiterea Înaltului Decret Regal prin care Regele Carol al II-lea aproba Regulamentul Apărării Pasive, consfințind apariția primelor structuri de protecție civilă în țara noastră. În cadrul festivității au fost premiați câștigătorii competiției sportive ”Cupa 28 februarie” – ediția XIV – 2019, au fost acordate diplome de merit cadrelor militare care au obținut rezultate foarte bune în pregătirea profesională și au fost înaintate în gradul următor cadrele militare care s-au remarcat în activitatea desfășurată.

Cu ocazia Zilei Protecției Civile, au fost înaintați în gradul următor, înainte de expirarea stagiului minim în grad, un ofițer și trei subofițeri: în gradul de colonel, locotenent-colonel Neașu Mirel, ofițer în cadrul Serviciului Inspecția de Prevenire, iar în gradul de plutonier adjutant subofițerii – plutonier major Iancu Laurențiu – Centrul Operațional, plutonier major Busuioc Sorin-Irinel – Detașamentul de Pompieri Focșani, plutonier major Drăgan Vasile-Vali – Secția de pompieri Adjud.

Au fost acordate diplome de merit plutonierului adjutant Ocheană Dorel–Marinică – Detașamentul de Pompieri Focșani, plutonierului adjutant Hurdubei Gabriel – Detașamentul de Pompieri Focșani, plutonierului adjutant Carpen Claudiu-Cristian – Secția de Pompieri Adjud, plutonierului major Bratosin Ionuț – Staţia de Pompieri Panciu și plutonierului major Coman Ștefan – Stația de Pompieri Vidra.

La final, oficialitățile județene au transmis mesaje de felicitare pompierilor vrânceni. „Sunt deosebit de onorată să mă aflu astăzi (ieri-n.r.) alături de dumneavoastră, la împlinirea a 86 de ani de la înființarea Protecției Civile în România. În toți acești ani, ați dovedit că meritați din plin nivelul înalt de încredere de care vă bucurați în rândul populației. Gestionarea riscurilor de calamități este o activitate de o deosebită importanță, care are ca efect limitarea de vieți omenești sau bunuri, activitate în care dumneavoastră și Prefectura Vrancea am acționat împreună, luând cele mai bune decizii. Apreciez în mod deosebit profesionalismul, dăruirea și spiritul civic de care dați dovadă în intervențiile pe care le aveți și vă mulțumesc că ne simțim în siguranță. Performanțele profesionale, dar și faptele dumneavoastră din afara orelor de serviciu arată, dacă mai era cazul, caracterele deosebite ale celor care lucrați în Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Ați făcut față cu înalt profesionalism codurilor de ninsori și inundații, alunecărilor de teren dar și provocărilor datorate virsului pestei porcine africane. Nu pot fi decât foarte mulțumită de colaborarea dintre Instituția Prefectului și dumneavoastră, dar și de colaborarea cu celelalte unități subordonate ale Ministerului de Interne sau instituții deconcentrate. Am arătat că avem capacitatea de a acționa unitar, împreună, în beneficiul populației, colaborarea dumneavoastră cu jandarmii, polițiștii sau Serviciul de Ambulanță Vrancea, fiind un punct forte în activitatea dumneavoastră de zi cu zi. În încheiere dați-mi voie să mulțumesc familiilor dumneavoastră pentru înțelegerea și sprijinul pe care vi-l acordă”, a spus Cristina Stoica, subprefectul județului Vrancea.

„Vin în fața dumneavoastră pentru a vă transmite cele mai călduroase aprecieri și mulțumiri din partea cetățenilor municipiului Focșani, pentru tot ceea ce faceți, pentru că prin activitatea pe care o desfășurați cu succes și cu multe realizări frumoase, reușiți să le dați încredere și speranța că toate bunurile și viețile lor sunt în siguranță. Mai adineauri am văzut cum o parte din dumneavoastră ați fost înaintați în grad, din punctul meu de vedere dumneavoastră meritați mult mai mult. Servesc patria! Este salutul dumneavoastră și cred că este cuprinzător și de elocvent pentru cariera dumneavoastră. Vă mulțumim și vă dorim mult succes în tot ceea ce realizați. La mulți ani!”, a spus primarul municipiului Focșani, Cristi Misăilă.

„Vă felicit pentru ceea ce faceți zi de zi, pentru cetățenii județului Vrancea și vă mulțumesc, în același timp, pentru ceea ce faceți ca viața noastră să fie în siguranță. Vă doresc un an bun, multă sănătate și vă mulțumesc în numele Consiliului Județean!” a spus vicepreședintele Consiliului Județean, Ionel cel Mare.

„La zi aniversară, gândurile bune împletite cu sentimente de aleasă prețuire se îndreaptă către dumneavoastră. Instinctul de conservare și de apărare al ființei umane în situații de pericol se regăsește în activitatea dumneavoastră care vizează cetățenii, economia și teritoriul, pe timp de pace și în caz de război sau de dezastre. Ați făcut din siguranța cetățeanului o profesie de credință și nu pot să remarc în acest sens eforturile pe care le depuneți în direcția creșterii capacității de reacție în situații de criză. Vă felicit pentru rezultatele pozitive pe care le-ați înregistrat și vă doresc să aveți parte de împliniri atât în plan personal, cât și în activitatea profesională viitoare. De ziua Protecției Civile, avem onoarea să vă felicităm pentru faptul că vă riscați viața, încercând să-i salvați pe semenii aflați în pericol. În numele cetățenilor județului Vrancea mulțumim tuturor profesioniștilor și voluntarilor pentru devotamentul de care dau dovadă. La mulți ani!”, a transmis vicepreședintele Dănuț Cristian, din partea Consiliului Județean Vrancea

Festivitatea s-a încheiat cu prezentarea autospecialelor și echipamentelor cu care pompierii intervin în sprijinul populației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?