Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Astăzi, ședință extraordinară a Consiliului Local pentru investițiile din Focșani

Focșănenii sunt invitați de primarul Cristi Misăilă la ședința extraordinară de astăzi a Consiliului Local, unde vor fi discutate zeci de proiecte de hotărâri referitoare la documentații cadastrale pentru străzile unde administrația locală vrea să realizeze lucrări de reabilitare și modernizare. Proiectele de hotărâre vizează aprobarea măsurătorilor necesare la întocmirea cărților funciare pentru domeniul public al municipiului, pentru zone pe care urmează să fie dezvoltate investiții.

Vor fi discutate proiecte de hotărâre privind aprobarea documentațiilor cadastrale pentru străzile Tinereții, Cernei, Ana Ipătescu, Aleea Căminului, Peneș Curcanul, Piața Victoriei, Maior Gh. Pastia, Mihai Eminescu, Cezar Bolliac, Comisia Centrală, Alexandru Vlahuță, Bulevardul Gării, Ecaterina Varga, Culturii, Dimitrie Cantemir, Scarlat Tîrnăvitu, Mare a Unirii, Magazia Gării, Greva de la Grivița, Aurora, Ștefan cel Mare, Republicii, Prof. Constantin Stere, Lupeni. Dragi prieteni, vă aștept la următoarea ședință a Consilului Local, miercuri 13 Februarie, ora 16.00! Doar împreună vom putea moderniza municipiul Focșani!, spune primarul Cristi Misăilă, într-un mesaj postat pe Facebook.

Realizarea cărților funciare este obligatorie pentru obținerea autorizațiilor de construire, documente fără de care nu poate fi derulată nicio investiție. Aprobarea documentațiilor cadastrale pentru străzile din Focșani a fost întârziată luni de zile în cadrul Consiliului Local din cauza opoziției consilierilor PNL și a consilierului Costel Bîrsan. Conform legislației, pentru aprobarea acestor proiecte este nevoie de două treimi din voturile consilierilor locali, în condițiile în care coaliția PSD-ALDE deține doar majoritatea simplă în Consiliul Local.

Din cauza opoziției liberalilor, municipiul Focșani riscă să piardă proiecte de 12 milioane euro din fonduri europene. Practic, liberalii și Bîrsan nu au votat proiectele privind aprobarea măsurătorilor necesare la întocmirea cărților funciare pentru domeniul public al municipiului, pe care urmează să fie dezvoltate aceste investiții, acte obligatorii pentru ca Primăria să poată depune proiectele europene. Cele trei proiecte europene ar trebui finanțate din fonduri europene prealocate municipalității pe Axa 4 din Programul Operațional Regional, iar termenul de depunere expiră la 29 martie.

Cel mai mare proiect, cu o valoare de peste 20,2 milioane lei, este cel referitor la „Implementarea unui sistem de management al traficului și monitorizare”. În cadrul proiectului sunt cuprinse 30 de intersecții sau treceri de pietoni semaforizate și monitorizate video, 30 de intersecții sau treceri de pietoni în care se va acorda prioritate vehiculelor de transport public, șase locații de monitorizare video și de informare a participanților la trafic, un centru de management al traficului.

Al doilea proiect blocat este „Dezvoltarea rețelei de piste dedicate circulației bicicletelor, implementarea unui sistem de bike-sharing”. Proiectul are o valoare de peste 12 milioane lei.

Al treilea proiect blocat este cel referitor la reabilitarea și modernizarea spațiilor publice din cartierul Bahne. Proiectul cu o valoare de peste 20 milioane lei trebuia să fie finanțat din fonduri europene și, deși au fost de acord cu el, consilierii liberali nu au votat și documentația cadastrală, fără de care nu poate fi depus proiectul. Proiectul de reabilitare și modernizare a spațiilor publice din cartierul Bahne are ca obiect „reabilitarea infrastructurii existente, ce include trotuarele străzilor, aleile de incintă și aleile de acces la blocurile de locuințe ce sunt într-o stare avansată de degradare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?