Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Fotbal – Seniorii Focșaniului au început pregătirea pentru retur!

 

  • În perioada 1-10 februarie, echipa va fi în cantonament la Covasna

Echipa de fotbal seniori a CSM Focșani 2007 s-a reunit, ieri, 21 ianuarie,de la ora 15,30, la Stadionul Milcovul, pentru începerea pregătirilor în vederea sezonului de primăvară. La prima ședință de pregătire au venit toți jucătorii din lotul cu care s-a încheiat turul campionatului Ligii a III-a. Nu au venit la întâlnire Alexandru Duca și Constantin Budeanu, care au plecat de la echipă dinainte de ultimele etape din toamnă. Conducerea echipei și a secției de fotbal a renunțat la serviciile jucătorilor Ionuț Nistor, Emilian Chivu și Florinel Beșa, optând așa cum mi-a spus antrenorul Vasile Burgă,”pentru întinerirea masivă a lotului”.

A revenit la echipă Liviu Târcă, pe care cei doi antrenori îl vor distribui în rol de fundaș central, și juniorii Marius Bătrânu, mijlocaș, născut în 2003, Cătălin Drumea, fundaș central, născut în 2003, Andrei Apenciucesei, atacant, născut în 2001. Toți trei sunt jucători talentați, componenți ai echipelor de juniori republicani ale CSM Focșani 2007 înființate în vara lui 2018, după o acțiune de selecție care a avut loc în întreg județul. S-a transferat la CSM Focșani 2007 un alt fotbalist cu talent și calități demonstrate inclusiv în meciurile de seniori, Andrei Paizan, care se afla în lotul echipei mari în virtutea protocolului de colaborare din clubul municipalității și LPS Focșani. A venit și un jucător de 23 de ani, din Italia, Andrei Sterian, care este mijlocaș.

Echipa se va pregăti la Focșani până la finalul acestei luni iar între 1 și 10 ferbuarie va fi în cantonament la Covasna, ca și în iarna trecută.

Conducerea echipe a stabilit și un bogat program de jocuri amicale: 7 febuarie, cu KSE Tîrgu Secuiesc; 10 februarie, cu Viitorul Curița; la 13 februarie, cu Metalul Buzău; la 16 februarie, cu Sporting Liești; la 20 februarie, cu Sportul Chiscani; la 23 februarie, cu Universitatea Dunărea de Jos.

Vasile Burgă mi-a spus că ”toate meciurile de pregătire vor fi jucate în deplasare pentru a proteja terenurile 1 și 2, aflate în refacere după ce, mai ales terenul 2, au suferit degradări majore ca urmare a suprafolosirii în vara și toamna anului trecut. În vara lui 2018, timp de o lună și jumătate nu am avut unde să lucrăm tehnico-tactic din lipsa terenurilor, și nu ne dorim ca o astel de situație să se repete ”.

Președintele secției de fotbal a CSM Focșani 2007, Gheorghe Căldare Moldovan a precizat la rândul său: ”Nu ne mai putem permite să reluăm ciclul degradării terenurilor după ce în refacerea lor au fost investiți mulți bani. Le așteptăm să se refacă deplin, apoi la vom reda folosirii, dar cu chibzuință, pentru a nu ajunge din nou să nu aveam unde unde ne pregăti sau juca, așa cum s-a întâmplat în toamnă!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?