Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Ce STRĂZI vor fi reabilitate și modernizate de Primăria Focșani în 2019

Primăria Focșani va demara lucrările pe mai multe străzi din municipiu unde contractele de execuție au fost semnate de anul trecut dar din cauza condițiilor meteo nu s-a putut interveni. La acest moment, Primăria trebuie doar să emită ordinul de începere a lucrărilor pentru mai multe străzi și obiective de investiții din municipiu. Începute de anul trecut, procedurile de realizare a investițiilor sunt laborioase, iar respectarea tuturor pașilor licitațiilor publice durează aproape un an de zile. Primarul Cristi Misăilă ne-a spus că anul acesta vor fi continuate lucrările la cele șapte străzi din zona centrală, începute anul trecut, printre care Popa Șapcă, Magheru, Dornișoarei, Teiului, Ghinea Dorinel, George Coșbuc . Da asemenea, la strada Poligonului vor fi finalizate lucrările.      Vor fi deschise noi șantiere pe străzile Căpitan Stoenescu, Sahia, Fdt. Sahia și Lunei. La strada Panduri este semnat contractul și mai trebuie dat doar ordinul de începere a lucrărilor, a spus primarul Misăilă. O situație similară este pe străzile Ion Basgan sau în zona Cartierului Sud, cu arterele Revoluției, Aleea Sud, Cpt Crețu Florin, Aleea Parc. O altă categorie de lucrări este cea în care contractul semnat cu firma câștigătoare prevede realizarea proiectării și execuția tehnică. Este cazul lucrărilor la străzile Tănăsescu și Tinereții. La străzile Nicolae Săveanu, Cincinat Pavelescu și Focșa se va emite ordinul pentru începerea proiectării, contractul fiind semnat pentru proiectare și execuție Asta înseamnă ca în martie-aprilie să fie dat și aici ordinul de începere a lucrărilor, a adăugat primarul Cristi Misăilă.

 

Noi locuri de joacă, terenuri de sport modernizate

Edilul a precizat că urmează și amenajarea locurilor de joacă pe străzile Peneș Curcanul, în Grădina Publică, în cartierul Mîndrești. De asemenea, în cartierul Gară urmează să fie realizat proiectul tehnic pentru amenajarea locului de joacă. De menționată că, în Grădina Publică, vor fi derulate mai multe lucrări, respectiv lucrările la sistemul de irigații și de amenajarea a aleilor interioare. La proiectele menționate mai sus se vor adăuga investițiile aflate în diferite stadii ale procedurilor de achiziție publică, respectiv modernizarea terenurilor de sport ce aparțin Liceului Sportiv, lucrările Piațeta Teatru și piațeta Milcov, reabilitarea pasaj cinematograf Balada, reabilitarea și modernizarea Dispensarului Sud, reabilitarea punctului vamal preluat de Primărie.

Nu în ultimul rând sunt în faze finale a licitațiilor publice cele două loturi care însumează 28 de străzi din Focșani. Sperăm ca în primăvară să putem da ordin de începere a lucrărilor, a spus primarul Misăilă. Edilul a precizat că realizarea investițiilor depinde foarte mult de finalizarea licitațiilor publice, respectiv desemnarea unui constructor care să realizeze lucrarea. Sunt numeroase cazuri în care la licitațiile organizate de municipalitate nu s-au prezentat ofertanți, firme de construcție în special, iar procedurile au fost derulate iar și iar.

Un asemenea caz este la blocurile ANL de pe Brăilei unde locuințele nu pot fi date oamenilor deoarece niciun constructor nu a fost interesat să realizeze locurile de parcare. Practic, deși sunt finalizate, cu racorduri realizate la furnizorii de utilități, locuințele nu pot fi repartizate fără parcările aferente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?