Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Elevii de liceu ar putea susține „evaluări intermediare“ la finalul clasei a X-a

Elevii de liceu ar putea susține evaluări intermediare, la finalul clasei a X-a. Ministrul Educației Naționale (MEN), Ecaterina Andronescu, spune că astfel de evaluări „ar trebui“, mai ales că nu se dorește reintroducea examenului de admitere la liceu. Potrivit ministrului, repartizarea computerizată este eficientă, în opinia sa liceele bune devenind și mai bune, pentru că i-au primit pe cei mai buni elevi. ”Uitați-vă dumneavoastră, vara, după ce se face repartizarea computerizată, și o să vedeți că sunt licee în București unde ultima medie trece de 9.50. Ca urmare, să declanșăm examen de admitere în liceu mi se pare absolut de neacceptat. Poate să gândim o trecere de la clasa a X-a la a XI-a, pentru că trece de la învățământ obligatoriu… dar până atunci o să devină tot liceul învățământ obligatoriu. Poate niște evaluări intermediare ar trebui”, a declarat ministrul pentru presa centrală.

Ecaterina Andronescu consideră că elevii de liceu ar trebui să se pregătească pentru examenul de bacalaureat încă de când sunt admiși în clasa a IX-a. ”Mă uit la rezultatele pe care le au elevii noștri, și la examenul de finalizare a ciclului gimnazial de la clasa a VIII-a să avem peste 36% elevi care nu iau notă 5, nu avem cum să nu tragem un semnal foarte serios de avertizare, ceva trebuie să facem acolo! Dacă vă uitați la rezultatele de la examenul de bacalaureat în ultimii ani, o să constatăm același lucru: rezultate din ce în ce mai slabe. Trebuie să găsim niște soluții. Una dintre ele ar putea să fie aceasta: să mai introducem o evaluare intermediară în timpul ciclului liceal, în așa fel încât să-i determinăm pe elevi să se pregătească mai bine, să nu lăsăm pregătirea din liceu pentru bacalaureat numai la sfârșit”, a adăugat Ecaterina Andronescu.

Pentru îmbunătățirea rezultatelor la examenul național de bacalaureat, din semestrul II al anului școlar 2018-2019 vor fi derulate proiecte de remediere a situației școlare prin ore suplimentare de pregătire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?