Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Reuniune Corală la Ateneul Popular, ediție specială de centenar

La ceas de Centenar, când mai mult ca oricând trebuie să realizam importanța păstrării tradiției noastre românești, Asociația pentru Promovarea Culturii și Mediului ACCORD din Mărășești, în parteneriat cu Ateneul Popular „Mr. Gh. Pastia” din Focșani, organizează cea de-a VIII-a ediție a Reuniunii Corale, în data de 8 decembrie 2018, orele 18.00.

Proiectul “Reuniunea Corală” s-a dorit a fi un proiect de viitor, astfel, după două ediții realizate în preajma sarbătorilor pascale, cu cântări specifice perioadei, au urmat apoi un șir de ediții desfășurate sub clinchetul cristalin al zurgălăilor care anunțau vesel feeria sărbătorilor de iarnă. Colindele au fost și vor rămâne una dintre cele mai bogate moșteniri primite de la strămoșii noștrii. Acest fapt este relatat atât de cursurile de folclor, cât și de cei care merg din poartă în poartă întrebând sfios „primiți colinda noastră?”. Cu atât mai mult, cu cât îmbrăcăm armonic o colindă, o transformăm coral, păstrându-i esența purității, iar în același timp, cântăm miracolul Nașterii Lui Hristos.

Colindatorii ediției speciale de centenar sunt: Corul „Jeunesses” al Liceului de Artă „Gh. Tattarescu” – Focșani, Corul „Glissando” al Liceului Teoretic D. Zamfirescu – Odobești, Corul „Angels” al Centrului de Zi „Dănuț”- comuna Broșteni, Corul „Milcovia” al Parohiei Broșteni I, Grupul Psaltic „Sf. Ioan Evanghelistul” – Odobești, alături de gadzele serii: Corul de Copii „Accord” și Grupul Vocal „Accord” – inițiatorii serii de Reuniune Corală. Prezentatorii evenimentului sunt Anamaria Cătănoiu și Mihai Bornaz. Intrarea este liberă! Vă așteptăm cu drag să cântăm împreună cele mai frumoase colinde!

 

Verona Calmîș, director artistic al Asociației pentru Promovarea Culturii și Mediului ACCORD

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?