Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

GALERIE FOTO: Handbal, Liga Națională – Gazdele au avut 40 de minute entuziasmante!

 

  • CSM Focșani 2007 – CSU din Suceava 32-20 (12-6)

 

Formații

          CSM Focșani 2007: Tevzadze, Marocico – Ragea, Pătru – 5, Rotaru – 1, Posa, Moisă – 2, Popovici – 1, Hagiu – 4, Miroiu – 2, Țuțu – 6, Hrimiuc -3, Mocanu – 3, Rață, Sladic – 3, Năstăsie – 2.

          CSU din Suceava: Siamatas, Adomnicăi – 2 goluri, Tîrziouru – 1, Ciubotariu – 3, Lupu – 4, Erhan, Alupoaie – 2, Ionescu – 1, Șoldănescu, Costea – 2, Oancea – 3, Baican, Sandu – 2, Duman.

Handbaliștii seniori ai Focșaniului au obținut miercuri seara, în Sala Polivalentă, o victorie clară în fața unei adversare care i-a pus mereu probleme: CSU din Suceava. Iar finalul, cu ultimul gol al gazdelor marcat dintr-o aeriană din combinația Posa la serviciu- Hrimiuc, la finalizare, ar da consistență aprecierii că a fost o victorie entuziasmantă. În acest sens ar putea pleda și diferența de scor de la închiderea partidei, 12 goluri, după ce fuseseră 13. Dar și maniera în care jucătorii focșăneni au depășit starea de crispare de la începutul întâlnirii până în minutul 18, când înscriseseră de doar 5 ori după ce rataseră copios în fața unei formații a Sucevei, care îi marcase doar 3 goluri și, la rândul ei, arăta că este la fel de crispată. În minutul 24 scorul devenise 8-6 și părea că va fi un meci foarte sărac în goluri. În ultimele cinci minute ale primei părți a jocului gazdele au mai înscris de patru ori și au intrat în pauză cu un 12-6 ce anunța că va urma un alt fel de joc decât în primele 30 de minute.

Repriza a doua a fost cu adevărat de mare spectacol cu focșănenii în rol principal. Au înscris de 20 de ori, din toate zonele terenului, cu preponderență, din centru și i-au transformat pe portarii adverși în spectatori la cele mai multe aruncări la poartă! Este adevărat și că CSU din Suceava nu a avut cea mai bună formulă de joc și că, în asemenea împrejurare, nu putea spera la prea multe la Focșani. Însă jucătorii antrenați de profesorul Sandu Iacob au meritul de a fi depășit starea din primele 18-20 de minute în care părea funcționează un blocaj urmare a pierderii in extremis a meciurilor anterioare că și că au evoluat apoi la adevarata lor valoare. Au arătat ca o echipă de profesioniști și au redat suporterilor încrederea într-un parcurs bun în Liga Națională până la finalul campionatului. Dar și în Cupa României, competiție în cărui al treilea tur, duminică, 9 decembrie, de la ora 19,30, în Sala Polivalentă, CSM Focșani 2007 va întâlni pe HC Buzău 2010.

1 COMENTARIU

  1. Bravo focsanenilor! Acum sunt pe un loc de play-off pe care sper sa-l mentina pana la final. Au fost cateva meciuri pierdute la limita care au afectat moralul jucatorilor, dar victoria frumoasa cu Suceava cred ca i-a descatusat. Mult succes in continuare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?