Ediția: Duminică 23 iunie 2024. Nr. 6654
Ediția: Duminică 23 iunie 2024. Nr. 6654

Educatoarea care ar fi strâns de gât un copil, anchetată de polițiști

Cazul educatoarei de la Grădiniţa cu program prelungit nr. 15 din municipiul Focşani, reclamată de părinții unui copil de 3 ani că l-ar fi agresat fizic pe acesta, este cercetat de poliţiştii de la Biroul de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Focşani, potrivit procurorilor citați de Agerpres. „Dosarul a fost înaintat la Poliţia Municipiului Focşani, la Investigaţii Criminale şi urmează să se facă cercetări asupra aspectelor reclamate. Tatăl copilului a sesizat organele de urmărire penală cu privire la faptul că, într-o zi a lunii noiembrie, când şi-a luat băiatul de la şcoală, acesta ar fi avut urme de violenţă la nivelul gâtului, nişte vânătăi. În vederea stabilirii veridicităţii celor reclamate, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de purtare abuzivă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Focşani, procurorul Ionuţ Drâmbă.

Reamintim că părinții unui băiețel de 3 ani acuză o educatoare de la Grădinița cu Program Prelungit nr.15 din Focșani că le-ar fi strâns copilul de gât și că l-ar fi tras de organele genitale. Aceștia susțin că, în ultima perioadă, copilul a revenit acasă de la grădiniță trist, inhibat și nu vroia să meargă la toaletă. Părinții spun că într-o seară l-au luat de la grădiniță cu urme pe gât.

Tatăl copilului povestește că atunci când a cerut explicații, la grădiniță, în legătură cu urmele de pe gât, i s-ar fi spus că micuțul s-a lovit pe sub măsuțe. ”În ultima vreme copilul nu voia să mai meargă la baie, iar într-o seară l-am luat de la grădiniță vânăt pe gât. Am întrebat-o pe doamna educatoare ce s-a întâmplat și mi-a spus că nu stie ce a pățit, așa a ieșit de pe sub măsuțe, că s-a jucat. L-am întrebat și pe băiețel ce s-a întâmplat și mi-a spus că doamna de la somn l-a strâns de gât și de cuc că nu face pipi. Am fost a doua zi la grădiniță și am vorbit cu coordonatoarea grădiniței, care mi-a spus că în timpul turei dumneaei s-a întâmplat și că s-a lovit pe sub masă. Puteți vedea și din fotografii că acelea nu sunt urme de lovit sub masă. Mai mult decât atât, la măsuțe colțurile sunt îmbrăcate în cauciuc tocmai pentru a nu se lovi copilașii”, a declarat pentru Monitorul de Vrancea Ștefan Voicu, tatăl copilului.

Acesta ne-a mai spus că a a vut o discuție și cu directorul Liceului Tehnologic G.G. Longinescu, de care aparține grădinița. Contactat de reporterii Monitorul de Vrancea, profesorul Cătălin Danciu, directorul instituției de învățământ, spune că a primit reclamația tatălui și că o va înainta comisiei de etică. ”A venit tatăl la mine cu o sesizare. Va fi analizată de comisia de etică a școlii, care în 30 de zile va da un răspuns”, ne-a spus directorul Cătălin Danciu.

Între timp, părinții băiatului au luat decizia de a retrage copilul de la Grădinița cu P.P. nr.15 și a-l muta la o grădiniță privată din Focșani. Acesta ne-a mai spus că a făcut sesizare și procurorilor vrânceni.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?