Ediția: Marți 25 iunie 2024. Nr. 6656
Ediția: Marți 25 iunie 2024. Nr. 6656

“Dăruiește-i copilărie, citește-i scrisoarea!”. Violeta e prea săracă să viseze la un telefon mobil – Scrisoarea nr. 15

Știți cum este să îi ceri unui copil de 13 ani să scrie o scrisoare, iar copilul să îți răspundă că nu știe cum?! Am rugat-o totuși pe Violeta să scrie o scrisoare. A scris:

 

„Scrisoarea lui Moș Crăciun

Moș Crăciun, te rog frumos să-mi aduci anul acesta un telefon Huawei P20 lite. Și să fim cu toții fericiți de sărbători. Te așteptăm cu mare drag. Cu drag, Violeta”.

 

Însă când am văzut ce a scris, a trebuit să mă întorc cu scrisoarea la ea și să o rog să scrie alta. S-a uitat lung la mine și a început să plângă. Am întrebat-o de ce plânge. “V-am spus că nu i-am scris niciodată Moșului, nu am mai scris niciodată nimănui… cui să-i scriu!?”. M-a durut sufetul, dar a trebuit să îi spun că este prea săracă să viseze. Că nevoile ei sunt prea mari, că nevoile familiei ei sunt prea dureroase. Sunt prea săraci să viseze la ce au alții. Așa că a scris:

 

„Dragă Moșule,

În acest an, te rog mult să îmi aduci un pat mai mare, suntem 8 frați și dormim înghesuiți și în frig, dar te rog frumos să îmi aduci și un birou pe care să scriu și un dulap în care să ne ținem lucrurile de școală, ca să nu ne mai ducem la școală cu hăinuțele șifonate. Și dulciuri. Te aștept cu mare drag! Pupici, Violeta”.

 

În prima scrisoare visează ca orice copil de 13 ani, ca orice adolescentă. În a doua scrisoare ne spunea realitatea. Între timp am rezolvat cu paturile și frigul. Am cumpărat paturi și o sobiță. În curând va primi lemne…dar nevoile lor sunt multe și mari în continuare.

Mă întreb însă… oare are totuși voie să viseze?!

 

Dacă vrei să fii Moșul unui copil care nu este de elită, alege-i scrisoarea! Intră pe pagina de Facebook a Asociației Hope and Love for Life – http://www.facebook.com/hopeandloveforlife/, trimite-ne un mesaj și îți vom da toate detaliile de care ai nevoie pentru a-i trimite un colet cu ce vrei tu Violetei și, poate, familiei ei.

Asociația Hope and Love for Life și Monitorul de Vrancea desfășoară campania “Dăruiește-i copilărie, citește-i scrisoarea!”. Fii tu Moș Crăciun pentru un copil nevoiaș!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?