Ediția: Sâmbătă 22 iunie 2024. Nr. 6654
Ediția: Sâmbătă 22 iunie 2024. Nr. 6654

Mihai Fifor: Spitalul Militar Central – o instituţie etalon pentru medicina românească

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a subliniat joi că Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Carol Davila” este o instituţie etalon pentru medicina românească. „Sunteţi o instituţie etalon pentru medicina românească. (…) Urmează un an 2019 poate mult mai ambiţios decât anul acesta, lucrăm la buget, am rugat-o pe doamna comandant să nu fie zgârcită în evaluarea proiecţiei de buget pentru anul 2019, am îndemnat-o, aşa cum îi îndemn pe toţi colegii directori de spitale, să gândească mare şi să vină cu proiecte mari pentru Ministerul Apărării Naţionale. (…) Cred că în 2019 nu doar vom continua ce am început anul acesta, dar vom debuta cu proiecte noi. Se investeşte în echipamente medicale, se investeşte în oameni”, a afirmat ministrul, joi, la Conferinţa anuală a Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Carol Davila”.

Prezentă la eveniment, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a felicitat personalul SUUMC pentru performanţele obţinute. „Am spus de multe ori că avem reguli în sistem şi dacă ele ar fi respectate pacienţii ar fi mult mai bine trataţi în spitale. Probabil că personalul militar este mult mai obişnuit să aplice reguli şi atunci lucrurile se desfăşoară aşa cum trebuie în spitalele militare. Felicit întreaga echipă a spitalului pentru paşii semnificativi şi performanţele obţinute în activitate. Este principalul motiv pentru care adresabilitatea pacienţilor la serviciile medicale oferite de această unitate sanitară a crescut. Aveţi cel mai performant computer tomograf din ţară, aveţi o sterilizare foarte performantă şi o să aveţi şi rezidenţi în spitalele militare. În calitate de ministru al Sănătăţii vreau să vă asigur că veţi avea întotdeauna în mine un partener loial, un partener corect şi Ministerul Sănătăţii şi eu personal vă vom sprijini întotdeauna pentru toate acţiunile care au scop creşterea gradului de satisfacţie al pacienţilor”, a spus Pintea.

La rândul său, consilierul de stat în cadrul Administraţiei Prezidenţiale Diana Păun a menţionat că SUUMC are în spate 187 de ani de tradiţie şi excelenţă în medicina militară. Ea a încurajat tinerii studenţi la Medicină să aleagă medicina militară şi să ducă mai departe prestigiul acesteia. „Trecutul, aşa cum am văzut, este fără îndoială unul cu care ne putem mândri, viitorul, aşa cum am spus, le aparţine tinerilor cărora le revine misiunea de a duce mai departe numele generalului doctor Carol Davila şi de a fi ambasadori ai medicinei medico-militare româneşti în întreaga lume. Ceea ce am rostit astăzi reprezintă esenţa mesajului lăsat de preşedintele României, Klaus Iohannis, în Cartea de onoare a spitalului. Datorăm toată cinstea şi preţuirea cadrelor medico-militare pentru abnegaţia, dăruirea şi profesionalismul pe care îl pun zi de zi în slujba pacientului”, a spus ea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?