Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Alimentare cu apă și canalizare în Lepșa și Greșu, prin Vranceaqua, etapa a II-a

Compania de Utilități Publice (CUP) Focșani a scos la licitație contractul de lucrări ,,Înființare sistem de alimentare cu apă și canalizare în Lepșa, Greșu – UAT Tulnici; Stație de epurare Gugești; Înființare sistem apă în Sihlea și completare sursă în Soveja”.

Pentru înființarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare în Lepșa vor fi executate următoarele lucrări: Drenarea sursei de apă; realizarea unei conducte de aducțiune cu o lungime de 1.466 metri; Construirea unei stații de tratare; Construirea unui rezervor de înmagazinare de 1000 mc; realizarea unei rețele de distribuție apă și rețele de canalizare; Înființare rețea de distribuție branșamente, cu o lungime totală de 12.118 metri; Realizarea unei rețele de canalizare menajeră și racorduri, cu o lungime de 11.590 metri; construirea unor stații de pompare apă uzată; construirea unei stații de epurare la Lepșa.

Pentru înființarea sistemului de apă din Sihlea vor fi realizate următoarele lucrări: Forarea unei surse de apă; Realizarea unei conducte de aducțiune în lungime de 1.827 metri; Construirea unei stații de pompare; Construirea unui rezervor de înmagazinare de 600 mc; Construirea unei stații de tratare.

Pentru completare sursă în Soveja vor fi realizate următoarele lucrări: Drenarea sursei de apă; Construirea unei stații de pompare; realizarea unei conducte de aducțiune în lungime de 3.262 metri.

De asemenea, vor mai fi executate lucrări la stația de epurare Gugești. Valoarea totală estimată a acestor investiții este de peste 103 milioane de lei.

 

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a precizat că Vranceaqua, etapa a II-a, este un exemplu la nivel național. „«Extinderea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare, Județul Vrancea – etapa a II-a » este un exemplu la nivel național, fiind primul proiect de acest gen implementat în România, finanțat în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare. Este un proiect ambițios, de amploare, prin care un mare număr de vrânceni vor beneficia de apă curentă și canalizare la standarde europene. Perioada de implementare a proiectului regional este de 4 ani, între 2018 – 2022, iar valoarea totală a investiției este de  941 milioane de lei, respectiv 207 milioane de euro. 85%  din această sumă este asigurată din fonduri europene, iar restul din subvenții de la bugetul de stat și din contribuții de la bugetul local“, a arătat președintele Marian Oprișan.

Acesta a arătat că în Vrancea s-au investit foarte mulți bani pentru rețelele de canalizare, extinderea rețelelor de apă, pentru modernizarea Uzinei de apă. „Investițiile pentru asigurarea apei curente și a rețelelor de canalizare în localitățile județului au fost și sunt o prioritate pentru mine, în calitate de președinte al Consiliului Județean și de președinte al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Vranceaqua. În această calitate am făcut toate demersurile și am obținut finanțările necesare pentru ca, până la finalul anului 2022, Vrancea să aibă un standard modern de apă și canalizare. Iată că proiectele pe care le-am anunțat cu ani în urmă încep să devină realitate și prin aceasta dorim să creștem calitatea vieții vrâncenilor. Aceste proiecte situează Vrancea printre cele mai evoluate județe din țară din punct de vedere al alimentării cu apă și al canalizării. Sunt primele contracte de lucrări care sunt semnate în România în cadrul Programului Operațional de Infrastructură Mare”, a spus președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan.

În prima etapă a proiectului Vranceaqua au fost finalizate lucrările de alimentare cu apă în Focșani, Adjud, Odobești, Panciu și Mărășești, dar și în comunele Homocea, Golești și Cîmpineanca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?