Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

Deputatul Angel Tîlvăr: Colaborarea dintre România și Israel trebuie extinsă

Președintele Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaților, deputatul PSD Angel Tîlvăr, a avut joi, 27 septembrie 2018, la Palatul Parlamentului, o întrevedere cu Yoel Hasson, vicepreşedinte al Knesset-ului şi coordonator al opoziţiei parlamentare din Israel, aflat la Bucureşti într-o vizită oficială. La discuții au participat deputatul Silviu Vexler, vicepreşedintele Grupului parlamentar de prietenie România – Israel din cadrul Parlamentului României și deputatul Dănuţ Bica, reprezentant al Grupului parlamentar al PNL.

În deschiderea dialogului, deputatul Angel Tîlvăr a prezentat prioritățile dimensiunii parlamentare a Președinției române la Consiliul UE din primul semestru al anului 2019. Au fost abordate, de asemenea, teme care vizează situaţia politică din Orientul Mijlociu, precum şi cadrul colaborării UE-Israel. Domnul Yoel Hasson a apreciat nivelul deosebit al dialogului dintre România şi Israel, în care rolul de liant dintre cele două țări revine şi comunităților de israelieni originari din România, care trăiesc în Israel și, respectiv, comunității evreiești din România.

Deputatul Angel Tîlvăr a subliniat faptul că un număr mare de evrei care trăiesc acum în Israel provin din judeţul Vrancea. „Relațiile neîntrerupte dintre ţările noastre sunt foarte bine fundamentate, reprezentând un potenţial care trebuie fructificat și mai mult. Diplomația parlamentară este un factor cheie de consolidare a cooperării bilaterale. De aceea, în spiritul dialogului interparlamentar, vizitele și colaborarea trebuie extinse, dialogul la nivel de comisii parlamentare aducând rezultate benefice, diversificând și consolidând cooperarea în mai multe domenii”, a concluzionat Angel Tîlvăr, referindu-se la proiectul „Parliament2Parliament”, inițiat în urma vizitei în Israel a președintelui Camerei Deputaților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?