Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Concurs de înot pentru amatori organizat, duminică, de Consiliul Județean Vrancea

Consiliul Județean Vrancea organizează, duminică, prima ediție a ”Concursului de înot pentru amatori”, cu ocazia dechiderii Anului Sportiv Școlar 2018. Conform regulamentului de desfășurare a competiției, evenimentul va avea loc la Bazinul de înot didactic din Focșani. Concursul va fi organizat în trei etape (reuniuni): start la ora 11.00 pentru categoria liceu; start la ora 13.00 pentru categoria preșcolari; start la ora 15.00 pentru categoria primar / gimnaziu. Accesul publicului și al presei este liber în tribune, în limita locurilor disponibile.

Membrii mass media au acces direct și în sala bazinului, într-o zonă special amenajată, echipați corespunzător (papuci din plastic care vor fi furnizați la bazin), având în vedere regulile de igienă și de siguranță care trebuie respectate în incinta bazinului de înot.

Probele concursului sunt: jocuri acvatice în bazin (doar pentru categoria preșcolari repectiv 5-6 ani); o lungime de bazin cu placa de inot (33,5 m pentru categoria primar respectiv 7-8 ani); o lungime de bazin cu placă de înot (33,5 m pentru categoria primar respectiv 9-10 ani); o lungime de bazin craul (33,5 m pentru categoria primar respectiv 9-10 ani); o lungime de bazin craul (33,5 m pentru categoria gimnaziu respective 11-12 ani); o lungime de bazin cu placa de inot (33,5 m pentru categoria gimnaziu respective 11-12 ani); două lungimi de bazin spate (67 m pentru categoria gimnaziu respective 13-14 ani); două lungimi de bazin craul (67 m pentru categoria gimnaziu respective 13-14 ani); două lungimi de bazin spate (67 m pentru categoria gimnaziu respective 15+ ani); două lungimi de bazin craul (67 m pentru categoria gimnaziu respective 15+ ani); ștafeta mixt 4*33,5 m (pentru categoriile de varsta 11+ ani).

La “Concursul de înot pentru amatori” pot participa sportivi-amatori, atât fete cât şi băieți, cu vârste cuprinse între 5 ani și 19 ani, care urmează cursurile unei unități de învățământ din județul Vrancea. Condițiile de participare sunt următorele: Participanții sub 18 ani trebuie să fie însoțiți de părinți, sau să aibă la ei Formularul de înscriere semnat de părinți; Participanții să nu fie sportivi de performanță legitimați la FRNPM, Federația Româană de Polo sau alte federații de înot.

Premierea se va face după terminarea probelor specifice categoriei de vârstă. Comisia de organizare va premia câştigătorii locurilor I, II, III la fiecare probă. Premiile constau în diplome, medalii respectiv 30/20/10 intrări gratuite corespunzatoare locului obținut (I, II, III). Toți participantii la concursul de înot pentru amatori vor primi din partea organizatorilor diplome de participare. Premiile pentru concursul de ștafeta mixt 4*33,5 m constau în diplome și medalii.

Scopul acțiunii este „popularizarea înotului şi cuprinderea unui număr cât mai mare de tineri şi sportivi amatori, într-o acţiune organizată şi asigurarea posibilităţii de a participa într-o competiţie de înot pentru amatori”.

„Toţi concurenții se vor întrece în spirit sportiv şi trebuie să aibă un comportament fair-play în timpul concursului. Concurenții vor fi atenți la indicațiile organizatorilor și la ordinea de pe lista de start. Fiecare concurent trebuie să se prezinte la start după ce organizatorii au anunțat proba care urmează.

Cine nu se prezintă la start este automat descalificat. Este obligatoriu ca toţi sportivii participanţi să poarte cască de înot! Primii trei sportivi de la fiecare categorie trebuie să fie prezenţi la festivitatea de premiere. În caz de neprezentare vor pierde premiile”, se mai arată în regulamentul concursului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?