Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Meryl Streep laudă curajul jurnalistelor din lumea întreagă într-o scrisoare deschisă

Actriţa Meryl Streep a adus un omagiu regretatei reportere malteze Daphne Caruana Galizia, alături de alte personalităţi, într-o scrisoare deschisă în care a detaliat motivul pentru care lumea are nevoie de jurnalişti, astăzi mai mult ca oricând, relatează miercuri Press Association. Actriţa de Oscar a lăudat curajul jurnalistei Caruana Galizia care a fost ucisă în luna octombrie a anului trecut după ce sub maşina sa a fost plasată o bombă, în urma unei investigaţii privind cazuri de spălare de bani şi de corupţie din Malta.

Streep, în vârstă de 69 de ani, care a interpretat în ”The Post” rolul primei femei editor al unui ziar american important, Katharine Graham, a adresat de asemenea laude jurnalistei mexicane Patricia Mayorga şi corespondentei CNN Arwa Damon. În cadrul unei scrisori comandate de revista de modă Porter, Streep a subliniat importanţa celor pe care le-a descris drept ”interpelatoare neobosite şi deranjante” într-un climat în care fenomenul ”fake news” şi ”bravada se împăunează pe scena publică”. ”Trebuie să protejăm, să apărăm şi să mulţumim jurnaliştilor din lumea întreagă deoarece ei, scrupulele şi principiile lor, sunt prima linie de apărare a oamenilor liberi şi informaţi”, a scris actriţa. ”Jurnaliştii de azi, reporterii de investigaţie şi mai ales jurnalistele, sunt vulnerabili şi se află în centrul unei examinări speciale în mediul online. Ei trebuie să garanteze pentru materiale, să le semneze şi, ca urmare, atrag laşii, agresorii, frăţia boţilor şi armatele lor de duşmani uşor de stârnit”, a adăugat Streep.

Lista anuală a Femeilor Incredibile a revistei Porter include de asemenea scrisori deschise semnate de actriţele Tiffany Haddish şi Emma Watson, dar şi de modelul Cameron Russell care a adresat un apel industriei modei, cu referire la cazurile de hărţuire şi abuzuri, subliniind responsabilitatea acesteia faţă de femei în lumina mişcării MeToo. Actriţa Nicole Kidman, modelul american Karlie Kloss şi o scriitoare nigeriană au contribuit de asemenea la această listă scriind despre eroinele lor necunoscute.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?