Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Discuții despre Preşedinţia României la Consiliul UE cu ambasadorul Franței

Preşedintele Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaților, social-democratul vrâncean Angel Tîlvăr, a discutat cu Excelenţa Sa Michèle Ramis, ambasadorul Franţei în România, despre prioritățile de mandat ale Preşedinţiei României la Consiliul UE. Cei doi oficiali au exprimat consensul pentru o Europă unită, puternică, bazată pe valori comune.

Deputatul Tîlvăr a subliniat că, ţinând seama de buna colaborare dintre parlament şi executiv, de felul în care s-a lucrat pe priorităţi, România are motive să spere că va avea o preşedinţie de succes. „În ceea ce priveşte tema migraţiei, însuşi faptul că în Parlamentul României funcţionează Grupul pentru Combaterea traficului de persoane reprezintă o dovadă a atenţiei pe care România o acordă efectelor fenomenelor migraţioniste”, a precizat deputatul Angel Tîlvăr.

Excelenţa Sa Michèle Ramis a afirmat că în această perioadă, în care Uniunea Europeană se confruntă cu situaţii inedite, este nevoie de o Europă care să nu uite să-şi protejeze cetăţenii şi să răspundă adecvat provocărilor. În acelaşi timp, deputatul Tîlvăr spune că existenţa unei diaspore importante din punct de vedere numeric măreşte interesul pe care statul român trebuie să-l acorde felului în care comunităţile româneşti sunt tratate în ţările în care s-au format.

„Un alt subiect abordat în cadrul întrevederii a fost proiectul cultural-educaţional – Sezonul România-Franţa – care va fi lansat la Paris, în toamna acestui an, prilej favorabil pentru dezvoltarea cooperărilor dintre Franţa şi România, cu proiecte concrete, în multe domenii. Doamna ambasador a evidențiat rolul României de far al francofoniei în Europa Centrală și de Est și a reliefat necesitatea intensificării cooperării româno-franceze, cu accent pe educație, cultură și economie. În contextul unui an cu multiple semnificaţii în relaţiile româno-franceze dimensiunea parlamentară poate juca un rol esenţial în consolidarea relaţiilor bilaterale, cei doi oficiali convenind să iniţieze un dialog la nivel parlamentar româno-francez, în baza valorilor şi a principiilor europene comune”, se arată în comunicatul despre întâlnirea de la Camera Deputaților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?