Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

GALERIE FOTO: Fotbal Liga a III-a – Victorie muncită, frumoasă, meritată!

CSM Focșani 2007 – Foresta Suceava 1-0 (0-0)

Formații

CSM Focșani 2007: Dogaru – Săpunaru, Salaoru, Beșa, Mihai – Manu, Lupu, Negoescu (83 Chivu), Pădineanu (60 Budeanu) – Pasăre (80 Remus Popa), Predoiu.

Foresta Suceava: Niga – Onofraș, Seven, Mateciuc, Nguyen – Celeadric, Rigoni, Parouty, Artenie – Roman, Grumezescu. Rezerve: Bovadiila, Beldiman, Ionescu.

          CSM Focșani 2007 a rămas neînvinsă după trei runde parcurse din ediția 2018-2019 a Campionatului Ligii a III-a. După victoria de la Fălticeni și egalul de la Rămnicu Sărat, focșănenii au câștigat, sâmbătă, 8 septembrie, pe Milcovul, partida jucată în compania Forestei Suceava. Oaspeții au venit la Focșani cu o echipă din care, din sezonul trecut, au rămas numele și trei jucători. Altfel spus, o necunoscută, în formulă cosmopolită cu antrenor principal și o mulțime de jucători străini, aproape toți foarte tineri. Fostul component al celebrei Paris Saint Germain, Selim Benachour, unul dintre cei mai buni fotbaliști pe care i-a avut Tunisia, care îl are secund pe banca tehnică a Forestei pe foarte cunoscutul Mihai Guriță a pregătit echipa sa pentru a se apăra grupat și a avansa la mijloc și în atac în bloc. A tăiat, astfel spațiile de manevră prin care fotbaliștii antrenați de Vasile Burgă și Adrian Toma își fac obișnuitul joc de construcție. Din această cauză, jocul focșănenilor nu a avut cursivitatea și incisivitatea din meciurile anterioare. Au mers, însă, bine acțiunile pe benzi care au adus, până la urmă, golul victoriei lor!

Meciul a început cu zece minute de presiune constantă a sucevenilor în jumătatea gazdelor, fără însă a apărea vreun pericol iminent la poarta apărată de Dogaru. În  minutul 12, CSM 2007 a primit o lovitură liberă de la 25 de metri, bătută bine de Claudiu Mihai, dar mingea a trecut puțin pe lângă stâlpul din stânga lui Niga.

La cealaltă poartă, în minutul 21, Salaoru a intervenit salvator și a blocat șutul lui Roman. În minutul 29, Manu a croșetat pe dreapta, a intrat spre centru și a șutat cu stângul, dar mingea a trecut pe lângă bară, aproape de vinclul porții Forestei. În minutul 36, Celeadric de la oaspeți a primit al doilea cartonaș galben pentru fauturi repetate și a fost eliminat.

Repriza a doua a aparținut în totalitate CSM Focșani 2007, care și-a creat ocazii după ocazii, risipte de jucătorii săi ori neutralizate, providențial, de George Niga, puștiul din poarta Forestei. În minutul 46, Predoiu a trimis cu capul pe lângă bară, la fel cum avea să o facă și Pasăre în minutul 51, după cornerul bătut de Lupu. În minutul 70, Manu a șutat din zonă centrală și a respins portarul, imediat Predoiu a reluat cu capul și a respins un fundaș, mingea a venit la 3 metri în fața porții de unde Beșa a reluat cu latul, dar peste transversală. Apoi, Săpunaru a driblat pe dreapta de două ori și a ajuns față în față cu Niga care a respins miraculos, în minutul 83 Predoiu i-a trimis în centru lui Budeanu al cărui șut a dus mingea pe lângă bară iar în minutul 84 Remus Popa s-a înălțat frumos, dar mingea reluată cu capul s-a dus peste tranversală. Inevitabilul gol a apărut în minutul 85 când Budeanu a insistat și a ajuns mingea la linia de fund, a centrat din cădere până la Lupu, aflat nemarcat la 14 metri. A urmat lovitură de cap cu care căpitanul Focșaniului a plasat mingea în dreapta lui Niga și golul victoriei focșănene: muncită, frumoasă meritată!

CSM Focșani 2007 va juca marți, 11 septembrie, de la ora 16,30, pe Milcovul, în Cupa României, cu Sporting Liești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?