Ediția: Duminică 27 aprilie 2025 Nr. 6864
Ediția: Duminică 27 aprilie 2025 Nr. 6864

Amenzi de 1,17 milioane de euro aplicate de Inspecţia Muncii în perioada 6 – 24 august

Inspecţia Muncii a desfăşurat, în perioada 6 – 24 august 2018, acţiuni de control în urma cărora a aplicat amenzi în valoare totală de 5,459 milioane lei (1,174 milioane de euro), conform unui comunicat remis, vineri, AGERPRES. În perioada menţionată au fost depistate 382 de persoane care lucrau fără forme legale, dintre acestea 43 erau din judeţul Timiş, 46 în Argeş şi 30 din judeţul Bihor.

În domeniul relaţiilor de muncă, au fost efectuate 2.687 de controale în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de 5.013.800 de lei, din care 4.375.000 de lei pentru muncă nedeclarată, şi au fost sancţionaţi 689 de angajatori. În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 1.882 controale, în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de 445.500 de lei. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 330 evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi sau nu încadrate ca fiind accidente de muncă. Dintre acestea, 163 au avut loc în Bucureşti şi 38 în judeţul Timiş.

De asemenea, Inspecţia Muncii a anunţat că organizează, la nivel naţional, Săptămâna Europeană de Securitate şi Sănătate în Muncă, cu tema Prevenirea riscurilor generate de substanţe periculoase. „La nivelul Uniunii Europene, prin Agenţia Europeană pentru Securitate şi Sănătate în Muncă (EU-OSHA), se organizează Campania pentru locuri de muncă sigure şi sănătoase 2018-2019, pe care Inspecţia Muncii o desfăşoară la nivel naţional, prin organizarea Săptămânii Europene de Securitate şi Sănătate în Muncă cu tema Prevenirea riscurilor generate de substanţe periculoase. Campania se va desfăşura pe parcursul trimestrelor III şi IV şi se va finaliza prin organizarea a 4 simpozioane regionale, în judeţele Tulcea, Braşov, Bistriţa-Năsăud şi Ialomiţa, la care se vor prezenta bune practici în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, ce pot contribui la îmbunătăţirea sănătăţii şi a vieţii profesionale, precum şi alte informaţii de interes general legate de problematica substanţelor periculoase”, a declarat Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat.

Potrivit acestuia, campania se adresează angajatorilor şi lucrătorilor din sectorul public şi privat, inclusiv celor care activează în întreprinderile mici şi mijlocii, managerilor şi conducătorilor locurilor de muncă, lucrătorilor desemnaţi pentru activităţile de protecţie şi prevenire a riscurilor profesionale, serviciilor interne de prevenire şi protecţie, sindicatelor şi reprezentanţilor lucrătorilor cu răspunderi specifice în domeniul securităţii şi sănătăţii lucrătorilor, serviciilor externe de prevenire şi protecţie, organizaţiilor patronale, asociaţiilor profesionale, instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă şi al asigurării la accidente de muncă şi îmbolnăviri profesionale, furnizorilor de servicii şi de formare în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă şi comunităţilor educaţionale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?