Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Toate școlile din Vrancea au directori și directori adjuncți

În Consiliul de Administrație (CA) al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Vrancea, care a avut loc ieri, s-a aprobat numirea în funcții a directorilor care au participat la interviul din 13 august. Trebuie spus că toți candidații au trecut de proba interviului cu punctaje între 21, minimul de altfel pentru a putea fi declarat admis, și 29,5, din maximul de 30 posibile. Cel mai mare punctaj a fost obținut de profesoara Mariana-Luminița Cociorbă, director adjunct la Liceul Teoretic ”Ioan Slavici” Panciu.

Noii directori, care cu o singură excepție au mai ocupat funcția de conducere și anterior, sunt Gheorghe Balcan la Școala Gimnazială ”Angela Gheorghiu” Adjud, Școala Gimnazială ”Victor Slăvescu” Cotești urmând a fi condusă în continuare profesoara Nicuța Mereuță. Școala Gimnazială Măicănești va fi condusă în anul școlar 2018-2019 de profesoara Mihaela Alexandrina Pascu, iar la Școala Gimnazială Obrejița directoare va fi profesoara Elena Iliescu, fiind singura candidată înscrisă în concurs fără să fi îndeplinit funcția și în trecut. Profesoara Valerica Lera va fi la conducerea Școlii Gimnaziale ”Doctor Costică Bălan“, Poiana Cristei. Funcția de director de la Școala Gimnazială ”Profesor Doctor General Gheorghe V. Zaharia” Popești va fi ocupată de profesoara Adina Doina Stoica, iar Profesoara Daniela – Anișoara Hriscu va conduce Școala Gimnazială ”Ion Vodă cel Viteaz” Slobozia Ciorăști.

Profesoara Ioana Constantinescu, mandatată de IȘJ în urmă cu câteva luni să preia conducerea Liceului de Artă ”Gheorghe Tattarescu” Focșani, după ce fosta directoare a fost nevoită să demisioneze, a promovat concursul organizat de inspectorat și va asigura conducerea unității de învățământ și în anul școlar 2018-2019, fiind singura care s-a înscris la concurs. Pentru postul vacant de director adjunct la Școala Gimnazială Homocea s-a înscris la concurs profesorul Iulian Tăbăcaru, el fiind și singurul bărbat care și-a dorit una dintre funcțiile de conducere vacante, funcție pe care a ocupat-o și până acum. Pentru funcția de director adjunct de la Liceul Teoretic ”Ioan Slavici” din Panciu și-a exprimat dorința profesoara Mariana-Luminița Cociorbă. Cu excepția Școlii din Obrejița, ceilalți candidați ocupau și în până acum funcțiile de conducere pentru care le vor ocupa și în anul școlar 2018-2019.

Potrivit Metodologiei, dacă într-o unitate de învățământ nimeni nu dorește funcția de conducere, Consiliul de Administrație al IȘJ va numi o persoană care să preia atribuțiile de conducere până la organizarea unui nou concurs, astfel încât, la 1 septembrie, când începe școala pentru cadrele didactice, fiecare unitate să aibă director și director adjunct. Și cum nimeni nu a fost interesat să participe la interviul organizat pentru conducerea Liceului Tehnologic Odobești, Consiliul de Administrație al IȘJ a decis ca profesoara Larisa Hărăbor să preia conducerea unității de învățământ, pentru următorul an școlar. De menționat că noua directoare are și acordul Consiliului de Administrație al Liceului pe care îl va conduce în următorul an școlar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?