Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

VIDEO: Doi frați dați în plasament unei familii din Vulturu, cercetați după ce au bătut un adolescent

Doi frați din comuna Vulturu au fost filmați, la începutul lunii trecute, în timp ce îl băteau pe un tânăr din aceeași localitate. Cei doi agresori, care ar fi elevi ai unui liceu din municipiul Focșani, au fost dați în plasament de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vrancea unei familii din comuna Vulturu. Potrivit unor surse, cei doi adolescenți ar manifesta frecvent un comportament antisocial și nu s-ar sfii să creeze probleme.

La data de 9 iulie, în jurul orei 17:30, cei doi frați au întâlnit un băiat în timp ce se deplasa cu bicicleta pe raza localității. L-au lovit în repetate rânduri cu pumnii și cu picioarele la nivelul capului, toracelui și abdomenului, după cum se vede în imagini. Potrivit reprezentanților IPJ Vrancea, victima nu a dorit să depună plângere împotriva celor doi agresori. După producerea agresiunii, a existat însă un apel la 112  cu privire la cele petrecute, iar în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe.

Contactați telefonic, reprezentanții DGASPC ne-au transmis că au cunoștință despre cele petrecute și că instituția va colabora cu toate autoritățile implicate în derularea anchetei, asigurând totodată asistență în vederea prezentării minorilor la audieri și a respectarii prevederilor procedurale în acest caz. „În data de 09.07.2018 reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea au fost informați de către asistentul maternal profesionist R.M., din comuna Vulturu Jud. Vrancea, cu privire la faptul ca minorii M.T.L., în vârstă de 17 ani, și M.M., în vârstă de 15 ani, beneficiari ai unei măsuri de protecție specială, respectiv plasamentul în cadrul Serviciului Management de Caz Pentru Protecție de Tip Familial, au fost implicați într-o altercație cu un tânăr din comuna Vulturu.

          În data de 10.07.2018, asistentul maternal profesionist R.M., împreună cu minorii M.T.L. și M.M., s-au prezentat la sediul D.G.A.S.P.C. Vrancea, unde au declarat în scris cum s-au petrecut evenimentele. Aceștia au fost consiliați psihologic în vederea înțelegerii consecințelor comportamentelor lor și a gestionării reacțiilor de impulsivitate și agresivitate, insistând pe adoptarea unui comportament social adecvat. În cauză, organele de anchetă au dispus efectuarea demersurilor necesare pentru plângere penală la procuratură. Având în vedere vârsta acestora, ei se vor supune legislației în vigoare și vor răspunde pentru faptele lor. Pe de altă parte, DGASPC Vrancea va continua consilierea psihologică și asistențială a minorilor agresori, în vederea reabilitării comportamentale a acestora, precum și a oricăror alte măsuri legale. Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea va colabora cu toate autoritățile implicate în derularea acestei anchete, asigurând totodată asistență în vederea prezentării minorilor la audieri și a respectării prevederilor procedurale în acest caz”, se arată în răspunsul oficial transmis de purtător de cuvânt al DGASPC Vrancea,  Adina Lăscan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?